Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pabėgęs medalis irkluotojas tik labiau motyvuoja: „Dar labai trumpai dirbame kartu“

Vos antrą sykį į vieną valtį aukščiausio lygio varžybose sėdusios 33-ejų Donata Karalienė ir 20-metė Dovilė Rimkutė Europos čempionate finišavo ketvirtos.
Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė
Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė / LIF nuotr.

Ilgą laiką trečios irklavusios mūsiškės galiausiai praleido į priekį galingai finišavusias itales, o tokių varžybų debiutantė D.Rimkutė kirsdama finišo liniją irklavimo kanale Miunchene garsiai suriko.

„Buvo sunku... Kai man sunku, aš visada noriu išsirėkti, – jau išlipusi ant kranto prisipažino 20-metė irkluotoja. – Nėra liūdna, tiesiog pavargau labai. Ketvirta vieta tikrai nėra blogai. Džiaugiuosi.“

LIF nuotr./Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė
LIF nuotr./Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė

„Akivaizdu, kad tai nebuvo pats geriausias mūsų plaukimas. Kažko pritrūko. Nepavyko išdirbti iki galo. Tiek dėl fizinio pasirengimo, tiek dėl techninio – yra kur tobulėti. Tiesiog turime pripažinti, kad šiandien priešininkės buvo stipresnės“, – neliūdėjo kur kas labiau patyrusi, olimpinė prizininkė D.Karalienė, ilgus metus vienoje valtyje sėdėjusi su karjerą baigusia Milda Valčiukaite.

Per 7 min. 29,10 sek. distanciją įveikusios lietuvės paskutinėje atkarpoje praleido į priekį itales Kiri Tontodonati ir Stefanią Gobbi (7:23.04), kurios artėjant finišui taip įsibėgėjo, jog vos nepavogė sidabro iš olandžių Roos De Jong ir Lailos Youssifou (7:21.84).

Tik rumunėms Ancutai Bodnar ir Simonai Radis (7:14.85) neprilygo niekas.

„Italams tikrai būdingas toks (galingas) finišas. Mūsų tai nė kiek nenustebino. Sakyčiau, kad labiau pritrūko mums, nes jų taktika mums tikrai yra žinoma. Žinome, kad antroje distancijos pusėje italių visada reikia saugotis. Šiandien tai nepavyko“, – teigė D.Karalienė.

„Galbūt truputį ir paleidome, – sutiko D.Rimkutė. – Žinote, kur reikia tobulėti. Iki pasaulio čempionato dabar turime laiko, manau, pasiruošime labiau, nei buvome pasiruošusios dabar.“

nuotr. LIF/Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė
nuotr. LIF/Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė

Nelepino šeštadienį Miunchene irkluotojų ir oro sąlygos. Patyrusi olimpinio vicečempiono Sauliaus Ritterio akis, dabar užimančio gen. sekretoriaus pareigas šalies irklavimo federacijoje ir kartu stebėjusio dramatišką finišą, atkreipė dėmesį, kad paskutinėje atkarpoje, kur italių pranašumas labiausiai ir išryškėjo, sąlygos nebuvo vienodos.

„Jautėsi gūsiai, iš tikrųjų. Yra šoninis vėjas ir vienuose takuose jis labiau pasijaučia, kituose galbūt mažiau“, – sutiko D.Rimkutė.

„Bet mes negalime iš savo valties pamatyti, kaip yra kitoms varžovėms. Čia tik iš šono galima pasakyti. Taip, vėjas buvo gūsingas, kaip pirmą dieną. Kas pasiruošęs emociškai, fiziškai labiau buvo, kas geriau prisitaikė prie oro sąlygų – tas ir laimėjo“, – papildė D.Karalienė.

Birželį pasaulio taurės etape pirmą sykį per varžybas į vieną valtį kartu sėdusios irkluotojos tada į krantą ištraukė bronzą. Šįkart pakartoti sėkmės nepavyko, bet lietuvės tiki, kad ilgesnės treniruotės drauge netruks duoti vaisių.

„Jeigu nuoširdžiai, tai labai mažai kol kas dirbome kartu. Ypač kalbant apie techninę pusę, matome labai daug aspektų, kuriuos galėtume pataisyti. Jeigu tai pavyktų, manau, tikrai būtų į naudą. Tiesiog dirbsime toliau ir ateitis parodys (kaip mums seksis). Neįmanoma nuspėti, bet tikrai bandysime tobulėti“, – ryžtingai pridūrė D.Karalienė.

„Pasaulio čempionatui ruošimės Trakuose. Sąlygos ten tikrai yra geros. Irkluosime namie“, – plačiai nusišypsojo D.Karalienė.

Pasaulio irklavimo pirmenybėse po gero mėnesio – rugsėjo pabaigoje – vyks Čekijoje.

LIF nuotr./Domantas ir Dovydas Stankūnai yra dukart tapę pasaulio jaunimo vicečempionais
LIF nuotr./Domantas ir Dovydas Stankūnai yra dukart tapę pasaulio jaunimo vicečempionais

Ketvirtą vietą šeštadienį Miunchene užėmė ir jaunieji broliai dvyniai Domantas ir Dovydas Stankūnai, iki šiol didžiausius laimėjimus rinkę jaunimo čempionatuose, bet jie pasidžiaugti sėkmingu savo debiutu vyrų varžybose nepanoro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius