Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio banglenčių čempionate debiutavę lietuviai: „Tokio dėmesio nesitikėjome“

Savaitgalį Los Andželo pašonėje, Hantington Biče, baigėsi savaitę trukęs pasaulio banglenčių čempionatas, kuriame pirmą sykį varžėsi ir lietuviai.
Donatas Meškauskas Kalifornijoje
Donatas Meškauskas Kalifornijoje / „Spotas“ nuotr.

Pasaulio čempionais tapo Tokijo olimpinis vicečempionas Kanoa Igarashi, atstovaujantis Japonijai, ir JAV atletė Kirra Pinkerton.

Tarp 51 valstybės atstovų čempionate pirmą kartą į bangas išsiyrė ir lietuviai. Galutinėje įskaitoje Lietuva pasidalino 44-45 vietas su Lenkijos sportininkais, rašoma pranešime spaudai.

„Tikslas buvo visų pirma sudalyvauti, užtikrinti galimybes sporto plėtrai šalyje ir pasitikrinti savo lygį. Aišku, apetitas kyla bevalgant ir jau atvažiavus į vietą norėjosi daugiau.

Gaila, kad sąlygos buvo labai sudėtingos ir nė vienam sportininkui nepavyko prasimušti toliau. Tačiau visa patirtis tik įkvepia toliau auginti sporto šaką šalyje ir gerinti rezultatus“, – pasakojo nuo 2008 metų banglenčių sportą Lietuvoje vystantis Girmantas Neniškis.

„Spotas“ nuotr./Girmantas Neniškis Kalifornijoje
„Spotas“ nuotr./Girmantas Neniškis Kalifornijoje

Šių metų pasaulio čempionatas buvo pirmasis kvalifikacijos į Paryžiaus olimpines žaidynes etapas. Būtent olimpinis pripažinimas katalizavo banglenčių sportą visame pasaulyje, o Lietuva – pakankamai egzotiška šalis, banglenčių sporto kontekste. Tas buvo juntama viso čempionato metu tiek tarp organizatorių, tiek ir tarp dalyvių.

„Visa patirtis buvo neįtikėtina. Lietuva sulaukė tiek daug gražaus dėmesio iš komentatorių, organizatorių ir kitų atletų. Kadangi mūsų plaukimų metu bangų buvo labai nedaug, tai tiesioginės transliacijos metu komentatoriai aptarinėdavo Lietuvos olimpinius medalius ir kitus pasiekimus, bangas Baltijos jūroje.

Labai nustebino tokia dėmesio gausa, važiuodami to tikrai nesitikėjome“, – džiaugėsi Donatas Meškauskas, 2021 metų Lietuvos čempionato 3 vietos laimėtojas.

„Spotas“ nuotr./Donatas Meškauskas Kalifornijoje
„Spotas“ nuotr./Donatas Meškauskas Kalifornijoje

Kelionės metu komanda ne tik ieškojo geriausių bangų Ramiajame vandenyne, tačiau nemažai laiko skyrė ir naujų galimybių banglenčių sporte paieškoms.

Susitikę su broliais Gudauskais, profesionaliais banglentininkais, Kalifornijoje užaugusiais išeivijos lietuviais, pakvietė juos į Lietuvą ir aptarė kokie bendri projektai padėtų auginti banglenčių sportą.

Taip pat betarpiškas bendravimas su Tarptautinės banglenčių asociacijos (ISA) atstovais leido aptarti svarbius sporto plėtros ne tik šalyje, bet ir visoje Europoje klausimus.

„Spotas“ nuotr./Broliai Gudauskai – profesionalūs banglentininkai, užaugę Kalifornijoje
„Spotas“ nuotr./Broliai Gudauskai – profesionalūs banglentininkai, užaugę Kalifornijoje

„Esu akredituotas ISA atstovas Baltijos regione jau keletą metų, tad prisiliečiu prie įvairių sporto plėtros projektų visame pasaulyje. Tačiau šį kartą galėjome betarpiškai, su aukščiausiais vadovais aptarti strateginius klausimus, pavyzdžiui Europos čempionato organizavimas ir jo statusas, tiesioginė atranka į Los Andželo olimpines žaidynes 2028 metais per jį.

Kol kas Europos čempionatai vykdavo gana padrikai, tad tikiuosi galėsime prisidėti savo sukaupta patirtimi ir užtikrinti sklandesnę sporto plėtrą žemyne. Taip pat aptarėme ir vaikų, jaunimo programų vystymą Baltijos jūros regione. Labai norėčiau, kad šie betarpiški kontaktai padėtų sulaukti daugiau dėmesio iš organizacijos“, – dėstė G.Neniškis.

Lietuvoje banglenčių sportą vysto Lietuvos bangų sporto asociacija, o jos organizuojamas atviras banglenčių čempionatas jau tapo prestižinėmis varžybomis regione. Planuojama, kad Lietuvos čempionatas bus surengtas pirmoje spalio pusėje, sulaukus tinkamų bangų Klaipėdoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius