Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 24 /06:10

Pavyko pasitaisyti: Lietuvos duetas iš paguodos plaukimo įšoko į pusfinalį

Lietuvos porinės dvivietės įgulai Sauliui Ritteriui ir Aurimui Adomavičiui pavyko atsitiesti po nesėkmingo starto Tokijo olimpinėse žaidynėse ir įšokti į pusfinalį.

Lietuvos irkluotojų duetas šeštadienio rytą 2000 m nuplaukė per 6:27.36 min. ir užėmė antrąją vietą keturių įgulų plaukime.

Lietuviai pusę distancijos buvo paskutiniai, bet šovė į priekį antroje plaukimo dalyje ir nusileido tik vokiečiams Stephenui Kruegeriui bei Marcui Weberiui (6:26.64).

Į pusfinalį pateko ir airiai Ronanas Byrne'as bei Philipas Doyle'as (6:29.90), o už borto liko ketvirtoje vietoje finišavę čekai Jakubas Podrazilas ir Janas Cuncibuchas (6:32.86).

S.Ritteris ir A.Adomavičius šeštadienio rytą pademonstravo prastesnį laiką nei penktadienį, kai atrankoje 2000 m nusiyrė per 6:23.08 min., tačiau svarbiausia, jog lietuviai pateko į pusfinalį ir tęs kovą dėl apdovanojimų.

Iš viso į pusfinalį pateko 12 įgulų iš 14 startavusių penktadienį.

„Faktas tas, kad pavyko patekti į dvyliktuką. Šiandien labiau susitelkėme į antrą distancijos pusę, pavyko laimėti finiše prieš varžovus, – po plaukimo kalbėjo S.Ritteris. – Kovojome labai, aišku, nepasakyčiau, kad ir vakar nekovojome. Bet dabar kovojome iki galo.“

Pusfinalyje Lietuvos duetas plauks sekmadienį S.Ritteris ir A.Adomavičius prie starto linijos stos 6.40 val. Lietuvos laiku.

Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Saulius Ritteris ir Aurimas Adomavičius
Kipro Štreimikio (LTOK) nuotr./Saulius Ritteris ir Aurimas Adomavičius

Primename, kad penktadienį tolyn žengė ir vienviečių valčių varžybose dalyvaujantis Mindaugas Griškonis bei Lietuvos moterų irklavimo viltys – Mildos Valčiukaitės ir Donatos Karalienės duetas.

Savo ruožtu paskutinę akimirką į olimpinį traukinį įšokusi porinė keturvietė (Armandas Kelmelis, Martynas Džiaugys, Dovydas Nemeravičius ir Dominykas Jančionis) sekmadienio rytą plauks paguodos plaukime ir bandys iškovoti bilietą į pusfinalį.

VIDEO: „Lietuva Tokijuje“: olimpiniai prizininkai V.Alekna ir E.Krungolcas – apie mūsų viltis Japonijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius