Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Permainos palies ir Rūtą Meilutytę: treneris paliko Lietuvos plaukimo rinktinę

Žilvinas Ovsiukas daug metų dirbo Lietuvos plaukimo rinktinės treneriu, bet antrą kartą per savo karjerą atsisveikino su šiomis pareigomis.
Žilvinas Ovsiukas teigė, nebegalintis treniruoti Rūtos Meilutytės.
Žilvinas Ovsiukas teigė, nebegalintis treniruoti Rūtos Meilutytės. / Dariaus Kibirkščio/LPF nuotr.

Lietuvos plaukimo rinktinė liko be trenerio.

Žilvinas Ovsiukas daug metų vadovavo mūsų šalies elitiniams plaukikams, ėjęs nacionalinės komandos trenerio pareigas per ketverias olimpines žaidynes.

Kai po 2016 metų žaidynių Rio de Žaneire jis išsiskyrė su savo ilgamečiu auklėtiniu Giedriumi Titeniu, baigėsi ir pirmasis etapas rinktinėje – Ž.Ovsiukas ėmėsi vadovauti Anykščių sporto mokyklai.

Palikęs Anykščius po kelerių metų jis buvo pakviestas sugrįžti vadovauti Lietuvos plaukimo rinktinei ir vėl ėjo vyr. trenerio pareigas 2020–2023 metais.

Praėję metai buvo ypač sėkmingi Lietuvos geriausiems plaukikams, kurių net trys iškovojo medalius Europos pirmenybėse, o Ž.Ovsiuko prižiūrima Rūta Meilutytė prie pasaulio ir Europos čempionės titulų gruodį dar pridėjo pasaulio 50 m krūtine rekordą (25 m baseine Melburne).

Nepaisant medaliais ir planetos rekordu paženklintų metų, Ž.Ovsiukas nusprendė padėti tašką kaip rinktinės vyr. treneris.

„Seniai jau. Dabar turiu kitų planų, – pripažino 45 metų plaukimo specialistas. – Nutariau pakeisti darbų pobūdį.“

K.Rimkaus nuotr./Žilvinas Ovsiukas
K.Rimkaus nuotr./Žilvinas Ovsiukas

Ž.Ovsiukas priėmė Lazdynų plaukimo baseino pasiūlymą.

Seno nugriauto baseino vietoje Vilniuje išdygęs naujas modernus vandens sporto kompleksas atvėrė duris vasario viduryje, o Ž.Ovsiukas ten treniruoja vaikus.

Patyręs plaukimo treneris teigė, kad jau 2020 metais sugrįžti į rinktinę jis sutiko ne dėl finansinių paskatų, bet pajutęs, jog gali nuveikti įdomių dalykų.

Tačiau dabar, Ž.Ovsiuko teigimu, jo ir Lietuvos plaukimo federacijos vadovų nuomonės dėl ilgalaikės strategijos nesutapo.

Treneris tvirtino, jog konflikto nebuvo, bet po pasikeitimų federacijoje praėjusių metų vasarą pasikeitė ir požiūris į daug dalykų.

„Žilvino padėtis pasikeitė, jis įsikūrė Vilniuje, – komentavo Lietuvos plaukimo federacijos generalinis sekretorius Justas Kalinauskas. – Sutarėme, kad jis tęs darbus, jo prižiūrimi lieka keli sportininkai, Andriaus Šidlausko ir Rūtos Meilutytės pasirengimas.

Tačiau vadybinė dalis, rinktinių koordinavimas, – tai bus federacijos sporto direktoriaus (Justo Achramavičiaus) užduotys.“

J.Kalinauskas sakė, kad Ž.Ovsiukas turėtų prisidėti prie aukšto meistriškumo plaukikų komisijos, trenerio patirtis turėtų padėti ruošiant pasirengimo programas.

Ž.Ovsiukas tikslino, kad susitarimas yra kiek kitoks.

Jis teigė sutikęs toliau treniruoti Lazdynų baseine pastaruoju metu besitreniruojantį Andrių Šidlauską, bet tik iki tol, kol šiam Europos čempionato prizininkui bus surastas kitas treneris.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Andrius Šidlauskas ir Rūta Meilutytė
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Andrius Šidlauskas ir Rūta Meilutytė

Tačiau su R.Meilutyte toliau darbuotis Ž.Ovsiukas nemato galimybių.

Po kelerių metų pertraukos grįžusi į sportą praėjusių metų žiemą Rūta iš pradžių treniravosi padedama Rasos Duškinienės, o vėliau daugiau dirbo stovyklose pagal Ž.Ovsiuko patarimus.

Metų pabaigoje, kai buvo išrinkta geriausia Lietuvos metų sportininke, R.Meilutytė dėkojo abiem treneriams bei kalbėjo apie tai, kad yra linkusi tęsti darbą su Ž.Ovsiuku.

Šis treneris dabar teigė, jog būta kalbų, kad jis galėtų treniruoti R.Meilutytę, jei ji būtų persikėlusi į Vilnių.

Tačiau po atostogų Meksikoje į treniruotes grįžusi Rūta linkusi tęsti plaukimo pratybas gyvendama Kaune, kur jai asistuoja 2019 metais plaukimo karjerą baigęs Tadas Duškinas.

Ž.Ovsiukas teigė sutikęs padėti pakonsultuoti T.Duškiną, bet pats negali treniruoti R.Meilutytės.

„Aš negaliu jos treniruoti per nuotolį“, – sakė Ž.Ovsiukas ir pridūrė, kad palikti Vilnių būtų sudėtinga dėl įsipareigojimų naujiesiems darbdaviams.

Tad oficialiai R.Meilutytės treneriu dabar tapo buvęs jos bendražygis plaukimo rinktinėje T.Duškinas.

 G.Jovaišos nuotr./Tadas Duškinas
G.Jovaišos nuotr./Tadas Duškinas

JAV studijavusiam plaukikui priklauso Lietuvos rekordas plaukiant 50 m peteliške, bet kaip treneris 29 metų kaunietis dar yra tik kelio pradžioje.

„Tadas Duškinas talkina Rūtai ir padeda įgyvendinti Žilvino Ovsiuko pasirengimo programą, – sakė J.Kalinauskas. – Jis turėtų vykti į visas stovyklas ir varžybas, o Žilvinas kiek galės prisidės pagal savo grafiką.“

Kol kas už Lietuvos plaukimo rinktinę didžiausia atsakomybė tenka federacijos sporto vadovu pasirinktam Justui Achramavičiui.

Tarp svarstytinų variantų dėl naujo rinktinės trenerio neatmetama užsieniečio specialisto pasitelkimo galimybė, taip pat svarstomos kelių lietuvių kandidatūros.

Svarbiausios šių metų varžybos Lietuvos elitiniams plaukikams bus pasaulio čempionatas Fukuokoje (Japonija) liepos 14–30 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius