Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą keturvietėje irkluosiantis Rolandas Maščinskas: „Turi būti universalus“

Vienuolika geriausių Lietuvos irkluotojų jau antradienį išvyksta į Europos irklavimo čempionatą, kuris gegužės 29-31 dienomis vyks Lenkijos mieste Poznanėje. Neskaitant dviejų visiškai naujų įgulų, didžiausias šių metų pasikeitimas – Rolando Maščinsko persėdimas į keturvietę valtį. Nors to priežastis ilgamečio porininko Sauliaus Ritterio trauma, R.Maščinskas teigė, kad pokyčiai nėra blogai.
Rolandas Maščinskas, Donata Vištartaitė, Milda Valčiukaitė
Rolandas Maščinskas, Donata Vištartaitė, Milda Valčiukaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

 

Rolandas Maščinskas startuos keturvietėje

„Iššūkis fiziškai nėra didelis, esu pasirengęs, gal tik psichologiškai pasirengimo reikėjo, nes pirmą kartą startuosiu keturvietėje tokio lygio varžybose.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Rolandas Maščinskas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Rolandas Maščinskas

Manau, kad viskas yra tik į naudą, nes niekada negali atmesti jokio varianto, bet kurį sportininką gali užklupti traumą, tad reikia būti universaliam ir pasirengusiam. Mes pasirengę esame gerai, o kaip sekėsi varžovams, matysime savaitgalį“, – sakė R.Maščinskas.

22 metų sportininkui šios Europos pirmenybės bus 5-osios, tačiau pirmą kartą jis jose dalyvaus kaip keturvietės, o ne dvivietės įgulos narys. R.Maščinskas kartu su S.Ritteriu Senojo žemyno čempionu yra tapęs du kartus, kartą iškovojo sidabrą.

Šiemet Europos čempionate be naujos keturvietė ir dvivietės valties taip pat išvysime 19-metę Sonatą Petrikaitę bei jau įprastas įgulas. Vienvietes irkluos Lina Šaltytė ir Mindaugas Griškonis, merginų dvivietę – Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė.

Treneris naujas, tikslai tie patys

Merginų treneriu šį sezoną tapo Atėnų olimpinių žaidynių dalyvis Kęstutis Keblys.

D.Vištartaitė: Mes treniruojamės ir darome viską tik dėl aukso. Manau, kad būsime vertos to rezultato, kurį pasieksime. Esame geros fizinės būsenos, gal net geriausios formos, labai norėtųsi, kad mums pasisektų visą tai realizuoti.

„Atlikome nemažą darbą, viskas eina geryn, žiūrėsime, kaip mums pasiseks realizuoti tai, ką esame nuveikę. Pagrindinės konkurentės yra lenkės, dabar susikūrė naujas bričių duetas su Londono olimpine čempione, kuri dviem metams buvo išėjusi iš irklavimo. Yra šešios panašaus pajėgumo komandos, negalima sakyti, kad kažkas silpnesnis“, – apie būsimą startą kalbėjo K.Keblys.

Merginos prieš varžybas, kaip visada nenorėjo spėlioti dėl vietų, kurias užims, tačiau patikino, kad stengsis padaryti viską, kad į Lietuvą parvežtų auksą.

„Mes treniruojamės ir darome viską tik dėl aukso. Manau, kad būsime vertos to rezultato, kurį pasieksime. Esame geros fizinės būsenos, gal net geriausios formos, labai norėtųsi, kad mums pasisektų visą tai realizuoti. Psichologiškai svarbiausia susitvarkyti, tikrai jaučiame, kad konkurencija stiprėja ir pačioms reikia pasitempti“, – teigė D.Vištartaitė.

Užpernai aukso, o pernai sidabro medalius iškovojusių merginų laukia sunkios varžybos, mat pagrindinės konkurentės dėl čempionių titulo irkluos namuose.

R.Maščinskas: Manau, kad viskas yra tik į naudą, nes niekada negali atmesti jokio varianto, bet kurį sportininką gali užklupti traumą, tad reikia būti universaliam ir pasirengusiam.

Magdalenos Fularczyk ir Natalijos Madaj duetas praėjusiais metais Belgrade lietuves aplenkė vos 0,44 sek., tačiau šiemet Lenkijos irkluotojas palaikys gausios sirgalių pajėgos.

Užpernai aukso, o pernai sidabro medalius iškovojusių merginų laukia sunkios varžybos, mat pagrindinės konkurentės dėl čempionių titulo irkluos namuose. Magdalenos Fularczyk ir Natalijos Madaj duetas praėjusiais metais Belgrade lietuves aplenkė vos 0,44 sek., tačiau šiemet Lenkijos irkluotojas palaikys gausios sirgalių pajėgos.

„Nežinau, kaip joms, bet man prieš porą metų jaunimo čempionate namų sienos labai apdėjo. Tikiuosi, kad jos Lenkijoje taip gerai nesijaus, kaip jaučiausi tada aš. Vis dėlto, ne namų sienos, o pasirengimas čempionatui yra svarbiausias faktorius“, – apie savų sirgalių pranašumą kalbėjo M.Valčiukaitė.

Pasirengimui trukdė ir sniegas

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Mykolas Masilionis
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Mykolas Masilionis

Prieš Europos pirmenybes pastaraisiais mėnesiais Lietuvos irkluotojai daugiau laiko praleido ne Lietuvoje, o Graikijoje, kur buvo surengtos trys treniruočių stovyklos. Šioje šalyje lietuviai treniruojasi dėl savo konsultanto Giovani Postiglione, kuris dirba vyriausiuoju Graikijos rinktinės treneriu.

„Šiemet susidūrėme su sunkiu pavasariu, visoje Europoje ir Graikijoje buvo šaltas pavasaris, turėjome net sniego, tad pirmąja stovykla buvome nusivylę. Per pirmas savaites irklavome labai mažai „ant vandens“, bet vėliau viskas susitvarkė ir pasirengimas jau vyko kaip įprasta.

Tik ką grįžome po paskutinės stovyklos Graikijoje, buvo sudėtingiausia stovykla, karštis virš 30 laipsnių. Komandos jau parengtos Europos čempionatui, tačiau neaišku dar dėl dvivietės porinės – Martynas Džiaugys pradėjo justi nugaros skausmus, tikimės, kad viskas bus gerai“, – pasakojo vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Mykolas Masilionis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius