Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukikę pradžiugino pasikeitęs diskvalifikacijos nuosprendis: „Nekalta“

Australijos plaukikė Shayna Jack diskvalifikuota dvejiems metams dėl netyčinio dopingo vartojimo. Jos diskvalifikacija baigsis prieš pat Tokijo olimpinių žaidynių startą.
Shayna Jack (kairėje), lydima mamos, dalyvavo spaudos konferencijoje penktadienį.
Shayna Jack (kairėje), lydima mamos, dalyvavo spaudos konferencijoje, kai buvo paskelbta apie jos teigiamą dopingo testą. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Plaukimas Dopingas

Sporto arbitražo teismas (CAS) paskelbė, kad teisėjas priėmė tokį sprendimą: „Jack netyčia nurijo ligandrolo, jos dopingo taisyklių pažeidimas nebuvo tyčinis.“

Sh.Jack organizme anabolinio preparato aptikta prieš pat 2019 metų pasaulio plaukimo čempionatą. Ligandolas yra nesteroidinis geriamasis androgenų receptorių moduliatorius, skirtas tokioms ligoms, kaip raumenų išsekimas ir osteoporozė, gydyti.

Australijos sporto tribunolas prieš tai rekomendavo ketverių metų diskvalifikaciją, bet CAS koregavo nuosprendį.

„NEKALTA, – parašė Sh.Jack įrašu instagramo paskyroje. – Aš įrodžiau, kad niekada nesukčiavau, nevartojau draudžiamų preparatų tyčia ar žinodama. Aš priimu sprendimą pozityviu požiūriu su nusiteikimu, kad mano karjera kitais metais atgims.“

22 metų plaukikė, laimėjusi keturis medalius estafetėse 2017 metų pasaulio pirmenybėse, negalės varžytis iki 2021 metų liepos 11 dienos.

Tokijo olimpinės žaidynės prasidės dar po dviejų savaičių.

Sh.Jack dopingo testas buvo paimtas 2019 metų liepą ne varžybų metu. Laisvuoju stiliumi plaukianti sportininkė buvo išsiųsta namo iš Australijos stovyklos prieš pat pasaulio pirmenybes.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Shayna Jack
AFP/„Scanpix“ nuotr./Shayna Jack

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius