-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukikių patyčių drama: įžeista sportininkė nepriėmė atsiprašymo

Naujoje autobiografinėje knygoje Danijos plaukimo žvaigždė Jeanette Ottesen papasakojo tamsiąsias savo karjeros paslaptis. Tarp jų ir apie patyčias, skirtas buvusiai komandos draugei Lotte Friis.
Jeanette Ottesen
Jeanette Ottesen / „Scanpix“ nuotr.

Pastarąjį dešimtmetį Jeanette Ottesen buvo viena ryškiausių pasaulio plaukikių.

Plaukdama peteliške, laisvuoju stiliumi ir kompleksiniu plaukimu ji pasiekė daug Danijos rekordų. J.Ottesen kolekcijoje yra 50 medalių, pelnytų tarptautinėse varžybose, tarp jų du pasaulio čempionato aukso apdovanojimai, penki Europos pirmenybių titulai.

2017 metais ji susilaukė vaiko ir buvo pristabdžiusi karjerą, bet paskui grįžo ir būdama 33-ejų šiemet varžėsi Tokijo olimpinėse žaidynėse, kurios danei buvo jau penktosios.

„Scanpix“ nuotr./Jeanette Ottesen
„Scanpix“ nuotr./Jeanette Ottesen

Dabar Danijos plaukikė išleido savo autobiografinę knygą.

Joje atskleidžia kelias paslaptis, kuriomis nesididžiuoja.

Tarp jų yra patyčios prieš buvusią plaukikę Lotte Friis.

„Lotte niekam nėra pasakojusi. Bet ji buvo klasikinė patyčių auka, – knygoje pasakojo J.Ottesen. – Ji buvo tas mėšlo gabalėlis, vis įtraukiama į suvaidintas scenas.

Jai visada tekdavo daugiau iškęsti, kai įšokdavo į baseiną, ji buvo tarsi Bembis, slidinėjantis ant ledo. Tai taip kvaila ir beprasmiška, kad kažkas turėdavo jaustis prastai vien dėl to, kad yra kitokia nei visi. Tačiau tuo metu tai buvo įprasta.“

Dabar J.Ottesen pati yra su patyčiomis kovojančios organizacijos ambasadorė.

Ji atsiprašė kolegės: „Nepamenu, ar esu atsiprašiusi Lotte anksčiau. Jei ne, noriu pasinaudoti proga ir padaryti tai dabar: „Atsiprašau, Lotte. Gailiuosi dėl kiekvieno juokelio ir kiekvieno momento, per kurį skaudinau tave. Tai nėra gerai ir aš atsiprašau iš visos širdies.“

Nepaisant atsiprašymo, Lotte Friis supyko.

„Jeanette susisiekė su manimi praėjusią savaitę, atsiprašė ir informavo mane, kad parašė atsiprašymą ir knygoje. Bet ji niekada nebuvo sakiusi man, kad apie mane parašytas visas skyrius, ten visas procesas aprašomas detaliai, kaip iš manęs tyčiojamasi.

Dabar jaučiuosi dar labiau apnuoginta prieš visą šalį. Dėl būtinybės papasakoti savo įvykių versiją Jeanette pasirūpino, kad dabar visi – mano būsimi vaikai, kolegos ir visi kiti visada galės paskaityti istoriją apie „patyčių auką“ Lotte Friis. Aš manau, kad tai nėra gerai. Tai juk mano istorija, o ne jos“, – instagrame parašė L.Friis.

Pirmadienį vakare J.Ottesen apsilankė Danijos televizijos TV2 laidoje, kur taip pat sulaukė kritikos. Danijos plaukimo žvaigždė pabandė pasiteisinti.

„Kai apibūdinu įvykius knygoje, tai taip pat ir mano istorija, tad aš nesijaučiu, einanti ir perpasakojanti Lotte istoriją: aš viską pasakoju iš savo perspektyvos, – sakė J.Ottesen. – Tikiuosi, kad vieną dieną ji sugebės man atleisti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius