Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukimo federacija: net 2 nauji baseinai netenkins Vilniaus poreikio

Kitų metų rudenį uždarius Vilniaus Lazdynų baseiną, plaukimo vietų trūkumą miesto savivaldybė žada kompensuoti dviem naujais 25 metrų baseinais. Tačiau netgi įgyvendinus abu šiuos projektus, Plaukimo federacijos nuomone, miestiečių poreikiai nebūtų patenkinti.
Andrius Šidlauskas tapo Europos žaidynių čempionu
Baseinas. / Vytauto Dranginio/LTOK nuotr.
Lazdynų baseine atliekamas kosmetinis remontas, ruošiamasi paskutiniam sezonui. Kitų metų rudenį jį planuojama nugriauti ir statyti baseinų kompleksą. Laikinai sostinė liks be 50 metrų baseino, todėl miesto savivaldybė šį trūkumą žada kompensuoti naujais – dviem perpus trumpesniais.

„Labai aktualu yra įrengti  baseiną prie Kulviečio mokyklos. Projektas yra dabar ruošiamas, daromi priešprojektiniai pasiūlymai ir tikimės, kad per metus šitas baseinas galėtų atsirasti. Kitas projektas gali būti svarstomas: buvome susitikę su universitetais – tiek Vilniaus Gedimino technikos universitetu, tiek Vilniaus universitetu. Saulėtekyje, studentų miestelyje, vėlgi gali atsirasti sporto kompleksas, o jame – baseinas“, – sakė Vilniaus savivaldybės vicemeras Linas Kvedaravičius.

Saulėtekyje sporto kompleksą su baseinu ketinama statyti vietoj Vilniaus universiteto sporto salės, bet prieš dešimtmetį kilusiai idėjai įgyvendinti trūksta lėšų. Pasak Vilniaus universiteto atstovės, projektas pavyktų tik bendradarbiaujant su kitomis Vilniaus aukštosiomis mokyklomis.

„Iš pradžių mąstome apie projektavimą ir ieškome lėšų. Grubiai skaičiuojant, reikėtų apie milijono eurų, galbūt šiek tiek mažiau. Jeigu miestas ne tik infrastruktūros požiūriu, bet ir finansiškai galėtų prisidėti, jeigu galbūt vyriausybės lygmeniu būtų rasta lėšų bent jau pradiniams etapams, tai galbūt ir būtų tas postūmis“, – pasakojo VU Sveikatos ir sporto centro direktorė Doc. Dr. Ramunė Žilinskienė.       

Jeigu nauji baseinai nebus pastatyti per pusantrų metų – iki komplekso Lazdynuose statybų pradžios –, profesionalūs plaukikai Vilniuje nebeturės kur treniruotis.

„Nebus kur sportuoti. Daugiau nėra Sportinio baseino, kuris būtų tinkamas sportininkui. Ir tie keli vienetai, kurie buvo, jie dabar yra privačių savininkų rankose ir  komerciškai sportininkai nesugebės ten pakliūti. Ir netgi du baseinai – Lazdynų ir tas 25 m – išspręs tiktai kokia 40 proc. Vilniaus miesto poreikio. Netgi dviejų baseinų, žiūrint į ilgesnę perspektyvą, neužtenka“, – sakė Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Tomas Kučinskas.

Baseinui Fabijoniškėse prie Abraomo Kulviečio vidurinės mokyklos ketinama skirti apie 3 mln. eurų iš ES fondų, vyriausybės ir savivaldybės biudžetų. Pasak plaukimo federacijos, taupiai statant ekonominio tipo baseiną šios sumos turėtų pakakti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius