Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukimo sprinto festivalyje „Anykščiai – 2014“ jau išdalinti 35 medalių komplektai

Kaip ir kasmet į baseine "Bangenis" rengiamą tarptautinį plaukimo sprinto festivalį "Anykščiai - 2014" susirinko gerokai per 600 dalyvių, iš jų vien 569 plaukikai iš Baltarusijos, Estijos, Latvijos, Moldovos ir Lietuvos, atstovaujantys 43 komandoms.
Giedrius Titenis
Giedrius Titenis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pirmąją festivalio dieną plaukikai, suskirstyti į keturias amžiaus grupes, varžėsi dėl 35 medalių komplektų.

Penkatdienį ryte vykusiuose 165 kvalifikaciniuose plaukimuose paaiškėjo stipriausieji, kurie vakare išsidalijo specialiai festivaliui pagamintus medalius.

Sveikinimo žodį festivalio atidarymo metu tarė Anykščių rajono meras Sigutis Obelevičius, festivalio globėjas, Lietuvos Respublikos Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Juras Požėla, Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Tomas Kučinskas. Meras specialiais šio sezono anykštietiškais marškinėliais su šūkiu „Stabdyk arklius, atsipūsk Anykščiuose“ apdovanojo labiausiai festivaliui nusipelniusius žmones: visų vykusių festivalių pagrindinį teisėją, varžybų teisėją, Lietuvos plaukimo federacijos viceprezidentą Gintautą Bartkų, festivaliui ištikimą, vieną iš organizatorių Lietuvos kaimo sporto ir kultūros asociacijos „Nemunas“ valdybos pirmininką Kęstutį Levickį, Lietuvos olimpinio sporto centro direktorių Liną Tubelį, Anykščių sporto ambasadorius: tarptautinį plaukimo meistrą, vieną geriausių šalies plaukikų Giedrių Titenį ir jo trenerį, Lietuvos nusipelniusį trenerį Žilviną Ovsiuką , kitus festivalių geradarius.

Po to baseino „Bangenis“ vandens takeliuose užvirė atkakli kova dėl šimtųjų sekundės dalių. Daugiausiai emocijų žiūrovams sukėlė vyrų 50 m krūtine ir 100 m peteliške bei kompleksiniu būdu plaukimai. Pirmajame baseino šeimininkas G.Titenis galingu finišu nepaliko vilčių pajėgiems varžovams iš Latvijos ir Estijos, o kituose Danas Rapšys tik keliomis sekundės dalimis anksčiau už varžovus pirmas palietė baseino sienelę.

Pirmąją varžybų dieną buvo pagerinti keturi festivalio rekordai, o jų autoriais tapo Vladimiras Cozacas (50 m krūtine 30:00 sek.) iš Moldovos, anykštėnas Giedrius Titenis (50 m krūtine 27:31), estas Kregoras Zirkas (100 m peteliške) ir panevėžietis Danas Rapšys.

Daugiausiai aukso medalių – tris – iškovojo jaunasis panevėžietis Titas Smailys, po du aukso medalius pelnė D. Rapšys ir V.Cozacas.

Šeštadienį plaukikai Anykščiuose kovos dėl likusių 28 medalių komplektų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius