Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukimo superžvaigždė apie Michaelą Jordaną: „Ir aš buvau šiknius“

Krepšinio legenda Michaelas Jordanas vadinamas įvairiais vardais ir pravardėmis. Buvęs plaukikas Michaelas Phelpsas, peržiūrėjęs dokumentinį serialą apie „Chicago Bulls“ krepšininką, turi savitą apibūdinimą. „Aš irgi buvau šiknius“, – pripažino JAV plaukimo garsenybė.
Michaelas Phelpsas
Michaelas Phelpsas / „Scanpix“ nuotr.

Sporto dokumentiniame filme „The Last Dance“ buvę „Chicago Bulls“ krepšininkai apie savo lyderį kalba ne vien gražius dalykus. Kartais M.Jordanas buvo nepakenčiamas, įvairiais būdais bandydavęs bendražygius per treniruotes ir rungtynes.

„Jis peržengė ribą kelis kartus. Tačiau, kai sugrįžti mintimis į tai, ką jis bandė pasiekti, tiesiog suvoki, jog buvo puiku turėti tokį velniškai gerą komandos draugą“, – sakė buvęs Čikagos ekipos vidurio puolėjas Willas Perdue.

VIDEO: 'The Last Dance' exclusive trailer and footage: The untold story of Michael Jordan and the Bulls

Per ESPN ir „Netflix“ pastarąsias kelias savaites rodytas dešimties dalių dokumentinis serialas sutraukė milijonų žiūrovų dėmesio, nors jame pasakojami prieš 20-30 metų įvykusios istorijos.

Buvęs plaukikas M.Phelpsas, iškovojęs daugiausiai medalių (28), tarp jų aukso (23), per olimpinių žaidynių istoriją, krepšinio dokumentikoje atpažino save. Sporto šakos labai skirtingos, bet yra ir bendrų dalykų.

„Aš norėjau būti kaip jis. Visi sako, kad jis buvo šiknius, o aš tą patį pasakyčiau apie save, – pripažino M.Phelpsas. – Aš buvau šiknius treniruotėse, norėjau padėti kiekvienam, kad visi turėtų tokias pačias galimybes kaip ir aš.“

Sport.yahoo.com jis pasakojo: „Mes treniravomės kaip komanda, nors tai yra individualus sportas. Linkėjome vienas vienas kitam geriausio, tad aš raginau juos ir bandžiau sukelti įtampą per treniruotes. Matau daug panašumų tarp savęs ir Jordano.“

„Scanpix“ nuotr./Michaelas Phelpsas
„Scanpix“ nuotr./Michaelas Phelpsas

34 metų M.Phelpsas baigė karjerą po 2016 metų Rio olimpinių žaidynių, kur iškovojo penkis aukso ir vieną sidabro medalį. Daugiausiai – aštuonis aukso medalius – amerikietis laimėjo 2008 metų Pekino olimpinį žaidynėse, pagerinęs Marko Spitzo rekordą (1972 m. jis laimėjo 7 aukso medalius per vienerias olimpines žaidynes).

57 metų M.Jordanas yra tapęs dusyk olimpiniu čempionu (1984 ir 1992 m.), iškovojęs šešis NBA aukso žiedus, penkis kartus pripažintas naudingiausiu NBA pirmenybių žaidėju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius