Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Plaukimo valdžia malšina revoliuciją kurdama Čempionų lygą su 4 mln. dolerių

Danas Rapšys, Rūta Meilutytė ir kiti elitiniai plaukikai turės progą varžytis naujose komercinėse varžybose. Tarptautinė plaukimo federacija (FINA) pranešė, kad kuria nauja varžybų lygą, kurioje lenktyniautų olimpiniai ir pasaulio čempionai.
Plaukikai viliojami naujomis varžybomis.
Plaukikai viliojami naujomis varžybomis. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kinijoje vykstančio pasaulio čempionato 25 metrų baseine metu FINA pristatė idėją rengti trejas varžybas, kurios vyktų po tris dienas (nuo penktadienio iki sekmadienio) nuo kovo iki gegužės. Varžytis bus kviečiami olimpiniai ir pasaulio čempionai, pasaulio rekordų autoriai, aukščiausią reitingą turintys plaukikai.

Jie lenktyniaus po keturis iškart finaluose, be atrankos ar pusfinalio plaukimų.

„FINA Champions Swim Series“ organizatoriai žada 3,9 mln. dolerių prizinį fondą plaukikams.

Apie šį planą buvo paskelbta ketvirtadienį, praėjus kelioms dienoms, kai trys plaukimo žvaigždės kreipėsi į Kalifornijos teismą, stodami į kovą su Šveicarijoje įsikurusia plaukimo valdžia FINA.

Plaukikai siekia užginčyti FINA draudimą rengti ir dalyvauti kitas komercines varžybas, kurias planavo organizuoti naujos Tarptautinė plaukimo lyga (ISL) įkūrėjai.

„Scanpix“ nuotr./Katinka Hosszu
„Scanpix“ nuotr./Katinka Hosszu

Pasaulio rekordininkai britas Adamas Peaty, vengrė Katinka Hosszu, švedė Sarah Sjostrom, amerikiečiai Michaelas Andrew ir Thomas Shieldsas ir kiti prabilo, kad plaukimas privalo keistis. K.Hosszu buvo viena iš trijų, užpildžiusių dokumentus teisiniam išaiškinimui, kad FINA negalėtų blokuoti kitų varžybų.

Kitą savaitę ISL rengia plaukikų susirinkimą Londone, kur planuojama diskutuoti apie sporto ateitį, naujas varžybas ir konfliktą su FINA.

„Man svajonė yra prisidėti. Noriu prisidėti prie permainų“, – pareiškė į Londoną išsiruošusi S.Sjostrom, geriausia praėjusio Europos čempionato plaukikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius