Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po trijų mėnesio darbo Italijoje – A.Navickas tikisi finalo pasaulio taurės etape

Tris mėnesius treniruočių stovykloje Italijoje prakaitą liejęs irkluotojas Augustas Navickas dega ryžtu pademonstruoti įdirbį kol kas rimčiausiame šio sezono starte. Rio de Žaneiro parolimpinių žaidynių dalyvis penktadienį pradės pasirodymą antrajame pasaulio taurės etape Lenkijoje. Lietuvio tikslas Poznanėje – A finalas. A.Navickas viliasi, kad pasikeitęs pasirengimo sezonui planas padės jam sėkmingai adaptuotis 2 km distancijoje.
Augusto Navicko B finalo plaukimas
Augustas Navickas / Rimantas Navickas/RGB pictures nuotr.
Temos: 1 Irklavimas

Dvi dienos kelyje arba 1300 kilometrų. Toks atstumas Augustą Navicką skyrė nuo Gavirate miestelio Italijos Lombardijos regione iki Poznanės. Į Lenkiją A.Navickas vyko automobiliu, ant kurio stogo atsirado vietos ir parolimpiečio treniruočių valčiai. Varžybų valtį į Lenkiją atvežė Australijos rinktinė, kuri planetos taurės etapui irgi ruošėsi Italijoje.

„Australijos rinktinė padėjo ne tik man. Jie turėjo šiek tiek vietos ir sutiko paimti Puerto Riko bei Izraelio irkluotojų valtis. Australų komanda didelė, todėl visų paimti negalėjo. Man susitarti padėjo Italijos klubo, kuriame treniravausi, treneriai. Jie apskritai man daug padėjo. Ko tik reikėjo, tą ir gaudavau. Labai gerai jaučiausi psichologiškai. Manau, būtent dėl to ir fiziškai treniruotis buvo daug lengviau“, – šeimininkų svetingumu džiaugėsi A.Navickas.

Irkluotoją varžybų Poznanėje išvakarėse ypatingai džiugina fizinė forma. Jis šiais metais kiek pakoregavo pasiruošimo planą ir sumažino krūvius.

Šiemet sumažinau krūvį, dirbau po dešimt kartų per savaitę. Rezultatai palaipsniui kyla, jaučiuosi daug geriau.

„Pernai dviems mėnesiams buvau išvykęs į Graikiją. Po to Gaviratėje dalyvavau atrankoje į parolimpiadą. Pasiruošimas buvo geras, tačiau organizmas neatlaikė krūvio. Per savaitę būdavo 15 treniruočių, o aš neturiu tokios fizinės bazės ir raumenyno. Persitreniravau ir tapau lėtesnis nei prieš stovyklą. Tikėjausi prieš varžybas atsistatyti, bet nepavyko. Šiemet sumažinau krūvį, dirbau po dešimt kartų per savaitę. Rezultatai palaipsniui kyla, jaučiuosi daug geriau“, – apie pokyčius pasirengimo procese pasakojo A.Navickas.

Per pasiruošimą Italijoje lietuvis spėjo sudalyvauti dvejose varžybose ir vienas iš jų laimėti. Klaipėdietis triumfavo Pjemonto regiono taurės varžybose. Pergalė A.Navicką džiugina dvigubai, nes tai buvo pirmas jo oficialus startas 2 kilometrų distancijoje. Iki šiol lietuvis irkluodavo perpus trumpesnėje atkarpoje. Arti apdovanojimų A.Navickas buvo Gaviratės regatoje, kurioje užėmė ketvirtą ir penktą vietas. Irkluotojas tiki, kad galėjo geriau.

Neturiu tikslo užimti kažkurią konkrečią vietą. Noriu patekti į A finalą. 2 kilometrai man dar yra nauja distancija, todėl vyksta savęs pažinimas.

„Likus savaitei iki Gaviratės regatos gavau varžybų valtį. Buvo didžiulis noras lenktyniauti. Buvau „užsipumpavęs“ psichologiškai ir fiziškai. Per stipriai padirbau, treniruotėse „variau“ kiek galėjau. Nuovargis atėjo prieš varžybas, todėl pritrūko vos kelių sekundžių iki geresnio rezultato“, – apie patirtį pirmuose sezono startuose pasakojo A.Navickas.

Dabar irkluotojas jaučiasi gerai ir tikina penktadienio starto atrankoje laukiantis be nerimo.

„Neturiu tikslo užimti kažkurią konkrečią vietą. Noriu patekti į A finalą. 2 kilometrai man dar yra nauja distancija, todėl vyksta savęs pažinimas. Vieną kartą pavyksta geriau, kitą kartą kiek prasčiau. Distancijoje užtrunku 10-11 minučių, o prieš tai buvo 5 minutės, tai skirtumas yra didelis. Reikia pajausti savo organizmą, suprasti, kiek tu gali“, – sakė A.Navickas.

Iš Poznanės A.Navickas keliaus į Lietuvą ir kurį laiką treniruosis Klaipėdoje. Parolimpietį birželio pabaigoje bus galima išvysti Trakuose vyksiančioje regatoje „Gintariniai irklai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius