-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 28

Pozityvios žinios – Rūta Meilutytė grįžta į baseiną po operacijos

Rūtos Meilutytės judėjimas kelias savaites buvo kitoks. Viena geriausių pasaulio plaukikių nešiojo pėdos įtvarą, bet dabar grįžta atgal į vandenį ir toliau ruošis svarbiausioms metų varžyboms – Paryžiaus olimpinėms žaidynėms.
Rūtos Meilutytės triumfas 2024 m. pasaulio čempionate
Rūta Meilutytė šiemet pasaulio čempionate laimėjo auksą, bet paskui jai teko ryžtis pėdos operacijai. / „Scanpix“ nuotr.

Rūta Meilutytė sėkmingai gyja po pėdos operacijos.

Vasarį po pelnyto aukso pasaulio čempionate plaukikei teko gultis ant operacinio stalo Kaune, kur „Gijos klinikų“ ortopedas-traumatologas Gintautas Pocius turėjo išspręsti Rūtos kairės pėdos pirmojo padikaulio – nykščio sąnario kremzlės pažeidimą.

Po artroskopinės operacijos praėjus keturioms savaitėms, yra gerų žinių – R.Meilutytė pasirengusi nerti į Kauno „Žalgirio“ baseiną.

„Praėjusią savaitę ji jau vaikščiojo be įtvaro. Sakė, kad dar truputį šlubuoja, bet žymesnių skausmų nėra. Šiandien kalbėjau, kad jau pati nori pradėti plaukti, tad gal jau šiandien ir pradėsime, – sakė 15min sakė R.Meilutytės treneris Tadas Duškinas. – Nors planavome sugrįžimą balandį, po truputį lįsime į baseiną, pradėsime sportuoti. Reabilitacija klostosi puikiai, didesnių komplikacijų nėra, gijimas vyksta sparčiai. Kita vertus ir operacija nebuvo ypatingai aštri.“

ltuswimming.com nuotr./Rūta Meilutytė
ltuswimming.com nuotr./Rūta Meilutytė

R.Meilutytei prireikė operacijos olimpiniais metais, nes pėdos skausmai vis trukdė judėti sausumoje.

Plaukiant krūtine ji galėjo pėdomis stumti vandenį visa jėga, o varžybose atlikti galingą šuolį nuo bokštelio ar vieną posūkį irgi nebuvo didelių bėdų – Rūta pakentėdavo. Tad ir pasaulio čempionate Dohoje, kur laimėjo auksą 50 m krūtine rungtyje bei plaukė keliose estafetėse su Lietuvos rinktine, ji net nekalbėjo apie traumą.

„Labiausiai trukdydavo sausumoje. Dažniausiai tiesiog vaikštant, kai tenka priminti pėdą, taip pat paskaudėdavo treniruojantis salėje. Vandenyje skausmingesni būdavo tik keli judesiai, ir tai plaukiant kitais stiliais, o ne krūtine, – pasakojo T.Duškinas. – Aišku, norėjome išvengti operacijos prieš olimpines žaidynes. Operacija visada yra paskutinis dalykas, kurį nori atlikti olimpiniais metais. Tačiau gydytojai išstudijavo nuotraukas, o tada visos pusės sutarė, kad reikia daryti „čia ir dabar“, kad nekiltų komplikacijų su sąnariu ateityje.

Kadangi operacija nėra ypač sudėtinga, o reabilitacija nelabai ilga – ryžomės operacijai.“

Iš pradžių daugiau plauks rankomis

Pastarąjį mėnesį po operacijos R.Meilutytė nešiojo specialų įtvarą, daug vaikščioti negalėjo, ji buvo apsistojusi tėvų namuose ir turėjo daugiau laiko poilsiui.

Per savo 27-ąjį gimtadienį – kovo 19 dieną, buvo išvykusi į Londoną,

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius