Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 09 29 /12:52

Prieš naują startą – pokyčiai D.Rapšio karjeroje: pluša su nauju treneriu

Į pirmąjį FINA pasaulio taurės etapą išsiruošęs Danas Rapšys jam rengėsi su nauju treneriu. Geriausias Lietuvos plaukikas nebedirba su ilgamete savo trenere Ina Paipeliene ir ėmė sportuoti su Žilvinu Ovsiuku.
Danas Rapšys ir Žilvinas Ovsiukas
Danas Rapšys ir Žilvinas Ovsiukas / Kipro Štreimikio ir Vytauto Dranginio nuotr.

Be medalių Tokijo olimpinėse žaidynėse likusio D.Rapšio trenerė I.Paipelienė nutarė pasiimti atostogų ir atsitraukti nuo plaukimo.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ina Paipelienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ina Paipelienė

Tai patvirtino ir prieš skrydį pokalbiui su žurnalistais stabtelėjęs D.Rapšys.

„Po olimpinių žaidynių, kadangi neišsipildėm tų planų, kuriuos buvome užsibrėžę, trenerė nusprendė, kad tikrai reikia poilsio. Labai daug metų buvo einama ir dirbama visiškai be atostogų. Mes esame jauni, turime tos sveikatos, o žmogus jau tikrai garbingo amžiaus. Norisi turėti ir jai poilsio, atsigauit, pasisemti geros energijos. Ji nusprendė pailsėti bent iki Naujųjų metų. Dabar visas pareigas perėmė Žilvinas. Nusprendžiau likti Lietuvoje ir treniruotis su juo“, – pasakojo plaukikas.

Su Ž.Ovsiuku 26-erių plaukikas dirba jau kurį laiką.

„Jau virš mėnesio treniruojamės. Viskas gana panašu, kas buvo anksčiau, bet vis tiek kažkas naujo, kažkas pasikeičia. Iš vienos pusės smagu, nes yra įdomu treniruotis, kuomet kažkas keičiasi, o ne viskas užsistovi. Kaip bus ateityje – pamatysim rezultatais“, – sakė D.Rapšys.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Žilvinas Ovsiukas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Žilvinas Ovsiukas

Naujasis jo treneris – daug metų plaukime besisukantis specialistas, ilgus metus treniravęs Giedrių Titenį ir Lietuvos plaukimo rinktinę, tiesa, po Rio de Žaneiro žaidynių pasitraukė ir kiek nutolo nuo plaukimo.

Vis dėlto pastaraisiais metais Ž.Ovsiukas vėl grįžo prie baseino ir daugiausiai dirbo su Kaune plušančiais plaukikais – Giedriumi Titeniu, Deividu Margevičiumi, Simonu Biliu.

Jis vadovavo ir Tokijo olimpinei plaukikų rinktinei.

Primename, jog D.Rapšys Japonijos sostinėje buvo įvardinamas tarp pretendentų į medalius, bet aukščiausia jo užimta vieta buvo aštuntoji 200 m laisvuoju stiliumi plaukime. Likusiose rungtyse panevėžietis liko už finalo borto.

Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Danas Rapšys
Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Danas Rapšys

Šiandien jis išvyksta į Berlyną, kur spalio 1–3 dienomis dalyvaus pirmajame šio sezono FINA pasaulio taurės etape. Iš viso FINA organizuos keturis etapus, kurių paskutinis vyks spalio 28–30 dienomis Kazanėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius