Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš pasaulio taurės etapus – rytinis šokas D.Rapšiui: „Jau galvojau, kad viskas“

Danas Rapšys kėlėsi penktą valandą ryto ir rengėsi kelionei į Berlyną, o miegai plaukikui prasisklaidė žaibiškai. Panevėžietis niekur negalėjo surasti paso ir jau net skambino treneriui sakydamas, jog į varžybas Vokietijoje neskris. Bet galiausiai viskas baigėsi laimingai.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Berlynas–Torontas–Indianapolis – tokiu maršrutu keliaus plaukikai FINA pasaulio taurės varžybose nuo spalio 21-osios iki lapkričio 5-osios.

Ryte Vilniaus oro uoste žurnalistų ir D.Rapšio susitikimas buvo suplanuotas 7:45 val., bet plaukimo žvaigždė gerokai vėlavo, o galiausiai papasakojo apie kaip reikiant išgąsdinusį rytinį nuotykį.

„Neradau paso, – šypsojosi panevėžietis. – Turėjau išvažiuoti valanda anksčiau, bet tą valandą tiesiog namuose visur ieškojau paso, kuičiau kambarius. Jau galvojau, kad viskas, pasakiau treneriui, kad lieku, kad reikės gamintis naują. Bet galiausiai kažkaip pavyko – mašinoje prie durelių užkritęs buvo. Lėkiau, bet spėjau.“

Tad naujas sezonas po poilsio prasidėjo nemaloniu šoku 27-erių sportininkui.

„Iki dabar jaučiu, kad prabudęs, – juokėsi D.Rapšys ankstyvą rytą. – Penktą valandą kėliausi, bet puikiai jau jaučiuosi. Varžyboms nusiteikta gerai.“

„Tikiuosi, kad jau nebebus jokių nesąmonių“, – vylėsi plaukikas.

Jis teigė pailsėjęs ir atsigavęs po Europos čempionato Romoje, kuriame medalio užsikabinti jam nepavyko.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./„Žalgirio“ baseino atidarymas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./„Žalgirio“ baseino atidarymas

„Pailsėjom, atsigavom, bet labiau norėjosi pradėti dirbti, įsivažiuoti. Atostogų nelabai ir prisimenu, nes smagu treniruotis ir dirbti“, – pasakojo sportininkas.

Jis po Senojo žemyno pirmenybių priėmė sprendimą vėl suvienyti jėgas su ilgamete trenere Ina Paipaliene. Specialistė, su kuria D.Rapšys dirbo nuo jaunų dienų, po Tokijo olimpinių žaidynių nutarė atsitraukti ir išvyko dirbti į Palangos baseiną.

Bet galiausiai sąjunga buvo atnaujinta, tik su D.Rapšiu dabar dirba ne tik I.Paipalienė, bet ir Žilvinas Ovsiukas bei Paulius Povilionis.

„Viskas gerai, daug keliaujame. Pabūname Kaune, Klaipėdoje, Palangoje. Man pačiam patinka. Žiūrėsim, dar tik mėnuo praėjo“, – pasakojo D.Rapšys.

ltuswimming.com nuotr./Ina Paipalienė ir Danas Rapšys
ltuswimming.com nuotr./Ina Paipalienė ir Danas Rapšys

„Turime pagalbinį trenerį Paulių Pavilionį, jis su mano trenere kontaktuoja, – darbo eigą pasakojo atletas. – Kai būname Kaune, kartais padirba Žilvinas, kartais Paulius. Palangoje trenerė dirba, tad ten jau pasiima mus, prižiūri technikas. Sunkiau, neįprasta, bet nėra kito pasirinkimo.“

D.Rapšys kurį laiką kentė nugaros problemas, bet dabar tikisi, kad šios bėdos jau paliktos praeityje: „Kaip bus – matysime. Ateina startai, krūviai bus milžiniški, žiūrėsim, kaip atlaikysime.“

D.Rapšys pasakojo, kad kiek keitė plaukimo techniką, tad pasaulio taurės etapai bus eksperimentiniai.

„Žiūrėsiu, ar įmanoma ta technika geriau plaukti nei esu plaukęs anksčiau. Pasibandysiu. Gal bus labai skausminga, gal bus geriau. Žinosime, ką daryti per pasaulio čempionatą“, – apie gruodžio viduryje vyksiančias planetos pirmenybes trumpajame baseine užsiminė plaukikas.

Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Rūta Meilutytė - Europos čempionė!
Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Rūta Meilutytė - Europos čempionė!

Kartu su D.Rapšiu į Berlyną antradienį kilo ir Rūta Meilutytė, nustebinusi plaukimo pasaulį Europos čempionate, kuriame pagriebė auksą plaukdama 50 metrų krūtine ir bronzą dvigubai ilgesnėje distancijoje.

„Daug jau praėjo laiko, – susimąstė Rūta. – Ramiai laikas ėjo. Vasara, draugai, šeima, Kaunas.“

Lyginant su sugrįžimo į plaukimą laikotarpiu, dabar plaukimo R.Meilutytės gyvenime yra dar daugiau.

„Taip, galima taip sakyti“, – teigė plaukikė, paklausta, ar medalių skonis paskatino dirbti dar smarkiau.

Bet į pasaulio taurės etapus R.Meilutytė teigė nežiūrinti kaip į žūtbūtinius startus.

„Prasiplaukti tiesiog ir padaryt kaip gali geriausiai“, – sau keliamus tikslus įvardijo kaunietė bei patikino, kad Australijoje vyksiančiame pasaulio čempionate nutarė dalyvauti.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Andrius Šidlauskas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Andrius Šidlauskas

Andrius Šidlauskas laimėjo bronzą 100 m rungtyje Romoje, bet tikino stengęsis keletą savaičių visiškai atitrūkti nuo plaukimo bei pailsėti.

„Atsigavome, – sakė jis. – Dabar esame su troškimu plaukti, treniruotis, siekti savo tikslų, rezultatų. Viskas turėtų eiti pagal planą.“

„Per atostogas bandome į režimą numoti ranka, – neslėpė A.Šidlauskas. – Norime džiaugtis gyvenimu tas porą savaičių. Plaukikai turi dažniausiai tik kelias savaites poilsio, bandome jomis pasidžiaugti.“

Jis teigė, kad medalis Europos čempionate pakūrė didesnę ugnį ir motyvaciją.

„Motyvacija atsirado didesnė. Visą laiką norėjau būti kuo aukščiau, nugalėti save, įrodyti, kad galiu daugiau“, – teigė A.Šidlauskas.

Kaip ir kiti plaukikai, 25-erių panevėžietis į pasaulio taurės etapus žiūri kaip į įsivažiavimo periodą.

„Šitie startai yra daugiau kaip smulkmenos, kaip detalės, pažiūrėsiu, kaip jaučiuosi vandenyje, kaip reaguosiu į varžybinį stresą. Viskas susidės. Manau, kad psichologiškai esu geriau pasiruošęs“, – vylėsi A.Šidlauskas.

Spalio 21–23 dienomis plaukikai varžysis Berlyne, 28–30 d. plauks Toronte, lapkričio 3–5 d. – Indianapolyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius