Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 03 /13:37

R.Meilutytė – pasaulio čempionato pusfinalyje, D.Rapšys pasiekė šalies rekordą

Garsiausia Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė be vargo įveikė pasaulio plaukimo čempionato trumpuoju taku 50 metrų krūtine kvalifikacijos etapą – 29,72 sek. ir pateko į pusfinalį. Tai trečiasis rezultatas tarp visų kvalifikacijoje dalyvavusių sportininkių.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / „Scanpix“/„Xinhua“/„Sipa USA“ nuotr.

Kataro mieste Dohoje startavusiame 12-ąjame pasaulio plaukimo trumpuoju taku čempionate viena pirmųjų trečiadienį startavo Londono olimpiados čempionė bei pasaulio rekordininkė 17-metė R.Meilutytė. Niekas neabejojo, kad ji prasimuš į varžybų pusfinalį.

Lietuvė gan lengvai laimėjo savo 7-ąjį kvalifikacinį plaukimą, o bendroje įskaitoje jos rezultatas buvo trečias.

„Pabaigoje sulėtėjau. Tai tik kvalifikaciniai plaukimai, nereikia persistengti“, – iškart po plaukimo sakė R.Meilutytė.

Viena rimčiausių R.Meilutytės varžovių jamaikietė Alia Atkinson atrankoje buvo greičiausia. Ji distanciją įveikė per 29,48 sek.

Antrąją vietą bendroje įskaitoje iškovojo olandė Moniek Nijhuis – 29.62 sek. Į pusfinalį prasimušė 16 sportininkių iš 64 dalyvių.

50 metrų krūtine pusfinalis vyks trečiadienį vakare.

R.Meilutytė Dohoje dar dalyvaus ir 100 m krūtine, 50 m laisvu stiliumi bei 100 m kompleksiniame plaukime.

Pirmas iš lietuvių savo jėgas Katare trečiadienį išbandė 18-metis Povilas Strazdas, kuris 200 m laisvu stiliumi rungtyje sugaišo 1 min. 47,63 sek. ir galutinėje kvalifikacijos įskaitoje užėmė 39-tą vietą bei į pusfinalį nepateko. Lietuvis nuo nugalėtojo atsiliko 5,28 sek. Jis dar startuos 100 ir 400 m plaukimuose laisvu stiliumi bei 100 m peteliške.

 „Kiek pamiršau, kaip plaukti. Bet bus geriau. Buvo labai įdomu plaukti su Ryanu Lochte“, – po pirmojo „blyno“ Dohoje aiškino P.Strazdas.

Tuo tarpu Danas Rapšys 100 m nugara kvalifikacijoje pasiekė naują šalies rekordą –  51.35 sek. Šis rezultatas leido lietuviui 14-uoju patekti į pusfinalį.

„Geras jausmas, norisi dar geriau plaukti. Vakare gali būti dar geriau“, – tikino D.Rapšys. Jo pusfinalis vyks trečiadienio vakarą.

Giedrius Titenis trečiadienį nepateko į 100 m krūtine pusfinalį. Nors lietuvis galingai pradėjo plaukimą ir po 50 metrų buvo antras, po to G.Titenis atsiliko, parodė 58.51 sek. rezultatą ir galutinėje įskaitoje liko šalia pusfinalio barjero – jo rezultatas 17-as. Jei nors vienas iš sportininkų atsisakys startuoti, jo vietą užims lietuvis.

 „Norėjosi geriau, tačiau gal per aštriai pradėjau plaukti. Turėjau tik du mėnesius pasirengti. šioms varžyboms“, – aiškino G.Titenis.

Pasaulio plaukimo pirmenybėse 25 m ilgio baseine Kataro sostinėje trečiadienį pasirodymą 100 m peteliške rungtyje baigė ir iš kovos dėl apdovanojimų pasitraukė abu tarp šešiolikos pusfinalio dalyvių nepatekę abu lietuviai.

Tadas Duškinas atrankos varžybose užėmė 28-ą (51,92 sek.) vietą, o ryte jau startavęs Povilas Strazdas (53,65 sek.) finišavo 46-as tarp 96 plaukikų.

Kvalifikacijoje 100 m peteliške greičiausiai plaukė ir pusfinalio favoritais bus japonas Kosuke Hagino (49,83 sek.), Chadas Le Closas (50,35 sek.) iš Pietų Afrikos Respublikos ir amerikietis Ryanas Lochte'as (50,38 sek.).

Šios rungties pasaulio rekordas nuo 2009 metų priklauso rusui Jevgenijui Korotyškinui (48,48 sek.), o planetos pirmenybių nuo 2012-ųjų – PAR plaukikui C.Le Closui (48,82 sekundės).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius