Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Meilutytės pasaulio rekordą pagerinusi L.King: „Neįtikėtina, koks greitas šis pasaulis“

Lilly King galiausiai pasiekė savo tikslą. Antradienio vakarą amerikietė įrašė savo pavardę į pasaulio rekordų knygą. 100 metrų plaukimo krūtine finale dvidešimtmetė link finišo skriejo fantastiniu greičiu – 1:04,13 ir pagerino ketverius pastaruosius metus gyvavusį Rūtos Meilutytės planetos rekordą.
Pasaulio čempione tapo Lilly King
Pasaulio čempione tapo Lilly King / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Neįtikėtina, koks greitas tampa šis pasaulis, – po istorinio finišo šypsojosi amerikietė. – Esu nepaprastai laiminga, ypač dėl to, jog tai yra pirmasis mano rekordas.“

Paklausta, ar jau suvokė, kas įvyko ir kad ji yra greičiausia visų laikų pasaulio sportininkė plaukiant krūtine, L.King šyptelėjo: „Galbūt tam, kad susivokčiau, dar reikia šiek tiek laiko. Galbūt tai pavyks, kai sugrįšiu namo.“

Ji tapo pirmąja JAV plaukike - pasaulio rekordo savininke - po Jessicos Hardy, kuri tuo metu geriausią pasiekimą planetoje užfiksavo 2009-aisiais.

Tuo tarpu finale netikėtai asmeniniu rekordu ir sidabro medaliu blykstelėjus jos tautietė Katie Meili džiaugėsi ne tiek antruoju garbės pakylos laipteliu, kiek skaičiais švieslentėje.

„Puikiai įvykdžiau savo uždavinius ir labai lengvai plaukiau. Viskas pavyko kuo puikiausiai. Žinojau, kad kova finale bus nepaprastai atkakli, todėl pasakiau sau, kad svarbiausia atsipalaiduoti ir tiesiog džiaugtis plaukimu. Sidabro apdovanojimas yra nuostabu. Visada gera matyti JAV vėliavą kylančią į arenos palubes“, – kalbėjo planetos vicečempionė.

Dvi amerikietės ant dviejų prizininkų pakylos laiptelių stovėjo pirmą kartą nuo 2009-ųjų. Tuomet tai pavyko padaryti auksą iškovojusiai Rebeccai Soni ir bronza pasipuošusiai Kasey Carlson.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius