Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.Meilutytės rezultatas šokiravo plaukimo pasaulį – svarstė ir apie priežastis

Nuo didžiųjų Italijos, Ispanijos naujienų portalų, iki tolimosios Malaizijos – Rūtos Meilutytės nepatekimas į pasaulio čempionato pusfinalį mirga antraštėse.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė plaukia Katare / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Rūta Meilutytė iškrito iš 100 metrų krūtine rungties!“ – su šauktuku savo tekstą pavadino Giandomenico Tiseo iš oasport.it, antrajame plane palikdamas net ir savo tautiečių rezultatus – 2022-ųjų pasaulio čempionės Benedettos Pilato bei kitos italės Ariannos Castiglioni.

Pagrindinėje savo rungtyje – 100 m krūtine – pirmadienį Katare į baseiną šokusi 26-erių R.Meilutytė užtruko 1 min. 7,79 sek. ir sensacingai liko pirma už pusfinalio brūkšnio – 17-a.

Ne aukščiausia pavara rytinėje sesijoje R.Meilutytė pasirodė ne pirmą sykį karjeroje (asmeninis kaunietės rekordas šioje rungtyje – net 1:04.34), tačiau į pirmąjį 16-uką dažniausiai vis tiek patekdavo.

Suprasti akimirksniu

  • Prieš šešis mėnesius Fuokuokoje (Japonija) R.Meilutytė tapo 100 m krūtine rungties čempione. Jos laikas finale – 1:04.62.
  • Asmeninis kaunietės rekordas šioje, olimpinėje, rungtyje – 1:04.34.
  • Pasaulio čempionatas Katare vyksta neįprastai anksti – vasario mėnesį. Nemaža dalis elitinių sportininkų jį praleidžia, nes svarbiausias startas laukia antroje vasaros pusėje – Paryžiaus olimpiadoje.

Apie tai kalbėjo ir pati R.Meilutytė: „Ar nustebau? Ir taip, ir ne. Paskutiniu metu rytiniuose plaukimuose visuomet būdavau labai arti tos ribos. Tai nenustebino... Tuo pačiu ir nustebino, nes (esu) įpratusi plaukti pusfinaliuose visą laiką.“

Atsigriebti ji bandys dvigubai trumpesnėje – 50 m krūtine – rungtyje.

Pati R.Meilutytė teigė nesigraužianti dėl netikėto rezultato ir netgi juokavo apie savo akcentą, tačiau plaukimo pasaulis liko priblokštas.

„R.Meilutytė prarado savo karūną, – rašė ispanų „AS“ žurnalistas Ivanas Molero, dirbantis Katare. – Ji liko labai toli nuo savo laiko 1:04.62, kuris vos prieš šešis mėnesius pelnė jai auksą Fukuokoje. Tai akivaizdžiai parodo, kad jos pasiruošimas sezonui, kaip ir viso elito, yra visiškai sukoncentruotas į šiemet laukiančias olimpines žaidynes.“

„R.Meilutytės nepatekimas į pusfinalį pakartojo didžiulį šoką, kuris pirmąją dieną ištiko olimpinį čempioną Ahmedą Fahnaoui, likusį be vyrų 400 m laisvojo stiliaus finalo“, – rašė ir viena didžiausių pasaulyje naujienų agentūrų „Reuters“.

„Didžiausia pirmadienio rytinės programos staigmena buvo R.Meilutytės eliminavimas“, – tęsė Giandomenico Tiseo iš oasport.it.

„Šokas, bet čempionės titulą gynusi R.Meilutytė savo plaukime finišavo šešta. Atrodė, kad ji sustojo likus 30 metrų ir galiausiai nepateko į pusfinalį“, – rašė didžiausias plaukimo naujienų portalas „SwimSwam“.

Lietuvos plaukimo žvaigždės R.Meilutytės rezultatas dėmesio sulaukė net ir Malaizijoje ar Singapūre.

Vis dėlto be savo atstovės 100 m krūtine rungties pusfinalyje Lietuva neliko. Mūsų šalies garbę pirmadienio vakarą gins 22-ejų vilnietė Kotryna Teterevkova.

Pasaulio plaukimo čempionatas Katare tęsis iki vasario 18-osios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius