-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 17 /16:58

„Rio 2016“: Henriko Žustauto medalis nuplaukė, bet į finalus žengė abi baidarininkų dvivietės

Trečiadienį Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse startavo Lietuvos kanojininkas ir dvi baidarininkų įgulos. Nesėkmingai olimpinės varžybos susiklostė Henrikui Žustautui. Vienas pretendentų į medalius nesugebėjo peržengti pusfinalio barjero. Kur kas sėkmingiau pasirodė baidarininkų dvivietės. Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas bei Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas pateko į ketvirtadienį vyksiančius į finalus.
Henrikas Žustautas
Henrikas Žustautas / Vytauto Dranginio nuotr.

Pirmieji prie starto linijos Lietuvos akademinio irklavimo atstovams sėkmingoje Rodrigo de Freito lagūnoje stojo 29 metų Ričardas Nekriošius ir 28-erių Andrejus Olijnikas.

Dviviečių baidarių 1000 m atrankos antrajame plaukime lietuviai buvo treti (3:23,960 min.) ir tiesiai į finalą nepateko.

Iš atrankos tiesiai į finalą pateko tik abiejų atrankos plaukimų nugalėtojai. Visos kitos 10 įgulų lenktyniavo maždaug po valandos vykusiame pusfinalyje. Čia išdalinti likę šeši bilietai į finalą.

Antruoju mėginimu lietuviams pavyko pasiekti savo tikslą. Antrajame pusfinalyje lietuvių tandemas nuo pat pirmųjų distancijos metrų pradėjo dominuoti ir nors paskutinėje distancijos dalyje nusileido portugalams, užtikrintai žengė į ketvirtadienį vyksiantį finalą – 3:18,526 min.

R.Nekriošius ir A.Olijnikas anksčiausiai iš Lietuvos baidarių ir kanojų rinktinės atvyko į Rio. Iki starto žaidynėse jie olimpiniame kaimelyje praleido daugiau nei dvi savaites.

Olimpinėse žaidynėse debiutavo viena didžiausių Lietuvos medalio vilčių kanojininkas 22 metų Henrikas Žustautas.

Vienviečių kanojų 200 m distancijos varžybose buvo surengti keturi atrankos plaukimai, kuriuose startavo 25 irkluotojai.

Ketvirtajame atrankos plaukime H.Žustautas finišavo per 40,048 sek. ir su penktu rezultatu bendroje įskaitoje pateko į pusfinalį.

Pusfinalyje irkluotojai buvo suskirstyti į tris plaukimus po aštuonis. Į finalą iš kiekvieno pusfinalio pateko po du sportininkus ir dar du greičiausi iš užėmusių trečiąsias pozicijas.

Plungiškis H.Žustautas irklavo pirmajame pusfinalyje ir startavo labai nesėkmingai. Pavyti savo varžovų sportininkas jau nesugebėjo ir finišavo tik šeštas (41,274 sek.).

Toliau sportininkas varžysis tik B finale.

Dviviete baidare, tik 200 m nuotolyje, plaukė dar vieni olimpinių žaidynių debiutantai 30-mečiai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas.

Lietuviai antrajame atrankos plaukime finišavo per 31,755 sek., užėmė pirmąją vietą ir pateko tiesiai į finalą.

Šioje rungtyje taip pat abiejų atrankos plaukimų nugalėtojai pateko į finalą, o kiti kovos pusfinalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius