-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netikėtą prizą gavusi Rūta Meilutytė – apie kitą nugalėtoją, rusus olimpiadoje ir santykius

Penkis kartus geriausia Lietuvos metų sportininke išrinkta plaukikė Rūta Meilutytė praplaukė įspūdingus metus, bet geriausių Lietuvos sportininkų rinkimuose šiemet ji sveikino 16-metę breiko šokėją Dominiką Banevič-Nicką.

Rūta Meilutytė neliko be apdovanojimo.

Žengdama ant „Litexpo“ parodų centro scenos Rūta Meilutytė atrodė kaip roko grupės vokalistė ir tarsi neatsitiktinai buvo apdovanota „Stiliaus“ žurnalo prizu.

Tačiau laikydama stilingą batelį 26 metų plaukikė dar turėjo realių šansų pridėti ir svarbiausią ketvirtadienio vakaro „Litexpo“ parodų centre prizą.

Atrodė, kad prilygti R.Meilutytei sunku, o gal ir neįmanoma, nes 26 metų kaunietės metų kraityje šiais metais ne tik titulai, bet ir rekordai.

Rūta iškovojo du aukso medalius pasaulio vandens sporto šakų čempionate Fukuokoje.

R.Meilutytė tai padarė olimpinėje (100 m) ir neolimpinėje (50 m) rungtyse, o pastarojoje surengė ypač įspūdingus pasirodymus, kai iš pradžių pusfinalyje pakartojo planetos rekordą, o paskui finale jį ir pagerino.

Rudenį Rūta dar pridėjo tris aukso medalius pasaulio taurės varžybų etapuose, o pagal LTOK taisykles rinkimuose turi būti atsižvelgiama ir į 2022 metų pabaigoje pelnytus laimėjimus – Rūtos atveju tai prieš metus gruodį Australijoje laimėtas aukso medalis pasaulio pirmenybėse 25 metrų baseine, kur lietuvė pasiekė ir pasaulio rekordą.

2012, 2013, 2014, 2018 ir 2022 metais jau pripažinta geriausia metų atlete R.Meilutytė buvo verta šeštojo titulo, bet ketvirtadienį ji šypsodamasi plojo Dominikai Banevič.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Lietuvos sporto apdovanojimai 2023
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Lietuvos sporto apdovanojimai 2023

16-metė breiko šokėja, plačiau žinoma kaip Nicka, šiais metais laimėjo pasaulio ir Europos čempionės titulus ir tai palenkė Lietuvos sportininkų apdovanojimų tarybą bei sporto mėgėjus.

Suprasti akimirksniu

  • Balsus sudarė 80 proc. tarybos ir 20 proc. sporto mėgėjų.
  • Lietuvos sporto apdovanojimų taryba buvo sudaryta iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, LTOK, LPAK, Lietuvos sporto žurnalistų federacijos, Lietuvos sporto federacijų sąjungos, Lietuvos savivaldybių sporto padalinių vadovų asociacijos, Lietuvos olimpinio fondo, LTOK sportininkų komisijos atstovų.

– Rūta, turbūt ne šio prizo tikėjotės? – po renginio buvo paklausta R.Meilutytė, kuri tuo metu laikė stilingą batelį.

– Nesitikėjau stiliaus apdovanojimo sporto apdovanojimuose. Bet manau, kad šie dalykai gana susiję. Man asmeniškai svarbu daryti dalykus gražiai, savame stiliuje.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Rūta Meilutytė per Lietuvos geriausių sportininkų apdovanojimus.
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Rūta Meilutytė per Lietuvos geriausių sportininkų apdovanojimus.

– Nenusimenate, kad nelaimėjote metų geriausios titulo?

– Ne, tikrai ne. Manau, kad nugalėtoja yra absoliučiai verta šio titulo šiais metais.

Man garbė būti nominuotai, būti tarp kitų stiprių moterų. Aš tiesiog dėkinga už tai, kad esu įvertinta nominacija, jaučiu labai didelį visų palaikymą ir esu už tai dėkinga.

– Pati esate laimėjusi šį apdovanojimą būdama panašaus amžiaus kaip šių metų laureatė. Gal galėtumėte ką nors palinkėti Dominikai?

– Aš manau, kad ji viską gerai žino. Ji labai stipri ir labai protinga moteris. Aš linkiu nepamesti tai, dėl ko ji taip daro. Tegu ji mėgaujasi tuo, ką daro, o visa kita – ne taip svarbu.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Lietuvos sporto apdovanojimai 2023
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Lietuvos sporto apdovanojimai 2023

– Visiems knieti sužinoti dėl jūsų planų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse. Ar esate apsisprendusi?

– Taip.

– Dalyvausite?

– Manau, kad taip.

„Scanpix“/AP nuotr./Rūta Meilutytė – pasaulio čempionė
„Scanpix“/AP nuotr./Rūta Meilutytė – pasaulio čempionė

– Kokie tikslai 2024 metams?

– Sveikata. O kai yra sveikata, viskas būna gerai.

– Į Paryžiaus olimpines žaidynes kaip neutralūs sportininkai priimti Rusijos ir Baltarusijos atletai. Kaip tai vertinate?

– Susimaišę jausmai dėl šios padėties. Nes nemanau, kad kiekvienas rusas yra atsakingas už karą. Tikrai yra rusų, kurie yra „prieš“, bet jie negali pasisakyti, negali išreikšti savo pozicijos. Keblus klausimas. Labai susimaišę jausmai.

Nežinau, ar aš galiu užimti visiškai aiškią poziciją šiuo klausimu. Manau, kad dauguma norėtų, kad jiems nebūtų leista, bet aš nebežinau. Įvairios mintys ir įvairūs jausmai. Aš nežinau, koks geriausias variantas, ir manau, kad niekas nežino. Jei toks sprendimas yra priimtas, jis tikrai nesikeis ir teks priimti tai.

– Kuris momentas įsiminė per šiuos metus labiausiai? Pasaulio rekordas?

– Japonijoje tikrai buvo labai įsimintinas laikas. Startai, patirtis, viskas, ką išmokau. Tikrai vienas ryškiausių žvelgiant iš sportinės perspektyvos.

„Scanpix“/AP nuotr./Rūta Meilutytė – pasaulio čempionė
„Scanpix“/AP nuotr./Rūta Meilutytė – pasaulio čempionė

– O už baseino ribų?

– Daug visko įvyko šiais metais. Nežinau, reikėtų turbūt ilgai pasakoti. Keliavau, patyriau santykius ir draugystes. Man šie metai tikriausiai labiausiai buvo apie santykius ir apie draugystę. Bet vieno neišskirsiu.

– O dar kalbant apie jūsų stilių? Ar kažkas jums pataria?

– Ne, aš pati. Bet turbūt įkvepiu iš kitų žmonių, o tada stilius formuojasi intuityviai. Nežinau, įteikė „Stiliaus“ apdovanojimą, bet nežinau, ar dėl to, kaip rengiuosi. Tebūnie. Stilius yra gerai, grožis yra gerai.

Suprasti akimirksniu

  • Daugiausiai kartų geriausiais Lietuvos metų sportininkais rinkti: Modestas Paulauskas – 7, Rūta Meilutytė – 5, Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis, Virgilijus Alekna, Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė – po 4, Simona Krupeckaitė – 3.
  • Pastaba: nuo 1956 iki 2013 metų rinkimuose geriausias sportininkas buvo renkamas bendrai, nuo 2014 metų – atskirose moterų ir vyrų kategorijose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius