Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūta Meilutytė: „Bijojau gyvenimo, kuris nėra plaukimas“

„Dvejonės dėl karjeros, dėl plaukimo atsirado per pastaruosius kelerius metus. Atėjo supratimas, kad man nebereikia plaukimo kaip priemonės save išreikšti“, – sako Rūta Meilutytė, šią savaitę paskelbusi pasitraukianti iš profesionalaus sporto.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Roko Darulio nuotr.
Temos: 1 Rūta Meilutytė

Šią savaitę, Rūta Meilutytė paskelbė, kad baigia profesionalios plaukikės karjerą. Lietuvos sportui tai yra eros pabaiga.

Susitikusi su Nanook komandos žurnalistais Artūru Morozovu ir Berta Tilmantaite savo vaikystės namuose Kaune, Meilutytė davė pirmąjį ir vienintelį interviu po šio sprendimo. Visą pokalbį galite išgirsti „Nyla“ tinklalaidėje.

„Paleidau plaukimą su pagarba ir meile. Nejaučiu skaudulio. Esu dėkinga tai patirčiai. Tai buvo svarbiausias sprendimas mano gyvenime. Paleisti didžiulę dalį savęs ir nebijoti pradėti iš naujo“, – interviu mintimis dalijasi Rūta.

Būdama vos 15-os, Rūta laimėjo aukso medalį Londono olimpinėse žaidynėse ir tapo jauniausia 100 m plaukimo krūtine čempione olimpinių žaidynių istorijoje. Iš viso per savo karjerą tarptautinėse žaidynėse ji laimėjo 20 aukso ir 10 sidabro medalių.

„15-os metų aš tikrai nežinojau, kas esu. Tiesiog buvau mergina iš Šilainių, svajotojas vaikas. Ir staiga tapau „Ta Rūta“. O kas yra už to, aš pati nesupratau“, – kalbėjo R.Meilutytė. Dabar ji tikisi ramiai pagyventi be režimo ir treniruočių, svarsto grįžti prie mokslų ir nori daugiau fotografuoti.

https://nanook.lt/podcast/bijojau-gyvenimo-kuris-nera-plaukimas-ruta-meilutyte/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius