-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 08 17 /09:45

Rūtai Meilutytei suskaudo petį – ji nestartuos keliose jaunimo olimpinių žaidynių rungtyse

Sekmadienį Kinijoje vykstančiose pasaulio jaunimo vasaros olimpinėse žaidynėse prasidėjo plaukimo varžybos, kuriose jėgas išmėgins ir keturi lietuviai – Rūta Meilutytė, Ugnė Mažutaitytė, Paulius Grigaliūnas ir Povilas Strazdas.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / „Scanpix“/„LaPresse“ nuotr.

Sėkmingai pirmąją varžybų dieną startavo ir į savo rungčių pusfinalius pateko Rūta Meilutytė ir Paulius Grigaliūnas.

R. Meilutytė 50 m krūtine nuplaukė per 32,11 sekundės ir laimėjo penktąjį plaukimą, o bendroje įskaitoje tarp 32-jų dalyvių buvo trečia.

200 m kompleksinio plaukimo rungtyje lietuvė nestartavo. Kalbama, kad Lietuvos plaukimo žvaigždė taip pat neturėtų startuoti ir estafetėje. Mat R.Meilutytės lauks kelionė atgal į Europą, kur po kelių dienų ji pasirodys Berlyne vyksiančiame Europos plaukimo čempionate.

„Suskaudo petį, sunku plaukti peteliške, todėl teko atsisakyti 200 m kompleksinio plaukimo. Taupydami jėgas 50 m plaukimo krūtine pusfinaliui, kuris vyks šį vakarą, pasitarę su treneriu, nusprendėme nedalyvauti ir estafetėje. Plaukdama krūtine skausmo nejaučiu, manau, kad viskas bus gerai.Žaidynėse dar dalyvausiu 100 m varžybose krūtine ir laisvu stiliumi“, – Lietuvos tautinio olimpinio komiteto atstovams sakė Rūta Meilutytė.

Paulius Grigaliūnas 100 m krūtine atrankoje įveikė per 1 minutę 3,50 sekundės ir penktajame plaukime buvo penktas, o bendroje įskaitoje tarp 37-ių dalyvių užėmė dvyliktąją vietą.

Nepasisekė Povilui Strazdui, kuris 400 m laisvu stiliumi kvalifikacijos trečiajame plaukime sugaišo 3 minutes 55,62 sekundes ir buvo ketvirtas, o bendroje įskaitoje liko devintas tarp 29-ių dalyvių ir į pagrindinį finalą nepateko. Iki išsvajoto aštuntuko jam pritrūko vos 0,3 sekundės.

Pusfinalio varžybos vyks sekmadienio popietę.

Sekmadienį atrankos varžybose dar plaukė du mūsų vaikinai. 400 m laisvu stiliumi Povilas Strazdas įveikė per 3 min. 55,62 sek. Iki pusfinalio jam pritrūko 0,3 sek. Sportininkas tikisi atsigriebti kompleksinio plaukimo rungtyje. Paulius Grigaliūnas 100 m krūtine baigė per 1 min. 3,5 sek. ir pateko į pusfinalį.

Varžybas pradėjo ir irkluotojai. Visi jie lenktyniavo vienodomis valtimis, kurias nemokamai žaidynėms gavo Nandzinge. Kaip sakė čia esantis FISA jaunimo komisijos pirmininkas, techninis delegatas Algirdas Raslanas, keturi tarptautiniai treneriai visiems sportininkams sureguliavo valtis.

Lietuvos irkluotojus lydėjo permaininga sėkmė. Sonata Petrikaitė užtikrintai laimėjo savo plaukimą ir pateko į pusfinalį. Jos laikas 1000 m distancijoje – 3 min. 52,62 sek. buvo antras tarp visų dalyvių. Greičiau irklavo tik Baltarusijos sportininkė. O štai Andrius Lapatiukas turės lenktyniauti paguodos plaukime, nes sekmadienį tarp šešių dalyvių finišavo tik penktas. Anot irklavimo specialisto Einiaus Petkaus, gal šiam irkluotojui paguodos plaukimas bus naudingas? „Treneris paauklės, nurodys padarytas technines klaidas, kurių tikrai buvo. O jas ištaisęs, Andrius irkluos greičiau...“

Paplūdimio tinklininkai Marius Navickas ir Edvinas Vaškelis pirmąsias rungtynes pralaimėjo vokiečiams – 0:2 (17:21, 18:21).

Antrąsias grupės turnyro rungtynes lietuviai pirmadienį žais su bendraamžiais iš Naujosios Zelandijos Nate'u Moore'u ir Kahurangiu Robinsonu (2 reitingas), kurie 2:0 (21:8, 22:20) nugalėjo Kondo atstovus Moussą Botoulį Ilombolą ir Johfratą Veldichą Itouą Ossolo (35 reitingas).

Trečiojoje B grupės pirmojo turo dvikovoje brazilai George'as Souto Maioras Wanderley ir Arthuras Diego Mariano Lancis (23 reitingas) 2:0 (21:8, 21:12) nugalėjo Jamaikos porą – Rojey'ų Hutchinsoną ir Shavarą Bryaną (14 reitingas).

Iš viso paplūdimio tinklinio vaikinų turnyre varžosi 36-os į šešias grupes suskirstytos poros, o į atkrintamąsias varžybas pateks keturi geriausi kiekvienos grupės duetai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius