Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūta Meilutytė: nuolatiniai klausimai apie Juliją Jefimovą kelia įtampą

Olimpinė čempionė Rūta Meilutytė neslepia, kad neseniai pasibaigęs pasaulio čempionatas Rusijoje ją nuvylė. Tačiau plaukikė sako išmokusi pamokas ir dabar visą dėmesį telkia artėjančioms olimpinėms žaidynėms Brazilijoje. Ateinantis sezonas R.Meilutytei bus ypač sunkus – be olimpiados, jos laukia ir mokyklos baigimo egzaminai.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Mintimis apie ne patį sėkmingiausią čempionatą, mokslus ir ateities planus R.Meilutytė pasidalijo su LRT televizijos laida „Dėmesio centre“.

– Rūta, kokie prisiminimai iš pasaulio čempionato Rusijoje? Turbūt ne patys laimingiausi?

– Tikrai nepasakyčiau, kad buvo pats laimingiausias čempionatas, bet tuo pačiu suteikė daug patirties ir davė nemažai pamokų.

– Ko jis išmokė Jus?

– Galbūt sukontroliuoti savo jaudulį, neleisti kažkam iš išorės paveikti mano savijautos. Nežinau, galbūt man reikia labiau „uždaryti“ visą tą išorinį pasaulį.

– O Jūs domėjotės tuo, kas rašoma interneto puslapiuose, komentaruose? Sekėte naujienas? Tai darė Jums kažkokį poveikį?

– Prieš pat čempionatą stengiausi kuo mažiau skaityti, kas rašoma. Vengiau lankytis socialiniuose tinkluose. Vis tiek jautėsi tas spaudimas.

– Dėl Julijos Jefimovos sugrįžimo – tai turite omeny?

– Ir dėl to [sugrįžimo], ir dėl to, kad kiekvienas žiniasklaidos klausimas buvo apie J.Jefimovą, apie dopingą, apie Rusiją. Visi tie klausimai, nors jų ir privengi, vis tiek lieka su tavimi. Interviu baigėsi, bet dar kurį laiką apie jį galvoji. Kažkiek įtampos ir jaudulio dėl to buvo. Tikrai labai norėjau pasirodyti geriau, negu išėjo, bet ką padarysi.

Prieš pat čempionatą stengiausi kuo mažiau skaityti, kas rašoma. Vengiau lankytis socialiniuose tinkluose. Vis tiek jautėsi tas spaudimas.

– Visi žino, kad Jūs galite geriau. Bet ar jautėte, kad būtų buvę kažkokie specialūs dalykai daromi? Kad kažkas naudotų kažkokius psichologinius triukus: ar repliką paleistų Jūsų adresu, ar atsisėstų kažkur, kažką pasakytų?

– Ne, iš tikrųjų nebuvo jokių tyčinių dalykų. Niekas nesistengė pakenkti. Viskas buvo labai gerai, organizacija paties čempionato buvo labai gera. Žmonės normalūs, visi gerai ir šiltai bendrauja. Tikrai nesijaučiau, kad kažkas mane bandytų paveikti.

– Lietuvoje Jūs visus jau esate pripratinusi tik prie aukso. Turbūt save irgi? Ir bet koks kitoks rezultatas jau yra nusivylimas?

– Žinoma. Tą kartelę užsikeli gana aukštai. Ankstesnis čempionatas man buvo sėkmingas – baigiau jį su dviem pasaulio rekordais ir dviem medaliais. Žinoma, šiame čempionate tikėjausi pasirodyti šiek tiek geriau, bet kaip išėjo, taip išėjo.

– Grįžote iš atostogų Aruboje, Karibuose. Šiek tiek pailsėjote Lietuvoje. Atsigavote? Kaip nuotaikos?

– Jaučiuosi tikrai labai gerai. Manau, man reikėjo atitrūkti šiek tiek nuo viso to šurmulio ir išvažiuoti į atokesnę vietelę. Buvo tikrai labai smagu. Esu kupina energijos ir net laukiu naujo sezono pradžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius