Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūta Meilutytė: „Plimute gatvėmis vaikštau laisvai, manęs beveik niekas nepažįsta“

Lietuvos undinėle po fantastiško triumfo Londono olimpinėse žaidynėse praminta plaukikė Rūta Mielutytė ketvirtadienį vėl svečiavosi prezidentūroje. Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė dėkojo sportininkams ir jų treneriams, tarp kurių buvo ir R.Meilutytės treneris J.Ruddas.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po ceremonijos plaukikė skubėjo prie karjerą baigusio disko metiko Virgilijaus Aleknos: „Labai noriu su juo nusifotografuoti“, – neslėpė R.Meilutytė, tad žiniasklaidos atstovams teko kiek palaukti.

– Prezidentūroje lankotės jau nebe pirmą kartą, ar neišvargino apdovanojimų gausa? – 15min.lt paklausė R.Meilutytės.

– Tai kad šį kartą buvau apdovanota ne aš, o treneris. Atvykau kartu, kad palaikyčiau kompaniją. Man visada labai smagu grįžti į Lietuvą.

– Ką planuojate veikti gimtinėje?

– Nieko ypatingo suplanavusi nesu, nes jau ryt išvykstu (penktadienį – aut past.). Turiu vieną susitikimą su plaukimo federacijos ir LTOK (Lietuvos tautinis olimpinis komitetas – aut. past.) atstovais – tai pagrindinė apsilankymo priežastis. Reikia papasakoti apie būsimus planus ir susitarti dėl finansavimo.

– Netrukus laukia pirmas startas (savaitgalį Stokholme – aut. past.). Ar jau atsirado noras vėl varžytis?

– Noras yra visada, o ypač sezono pradžioje. Pirmose varžybose pamatysiu, kokioje vietoje dabar esu, koks mano lygis, ką gali konkurentės. Be to, nesu buvusi Švedijoje, tad tikiuosi susipažinti su šia šalimi, kažką pamatyti.

– Kokie jūsų tikslai gruodį vyksiančiame pasaulio čempionate Stambule?

– Dar tik sezono pradžia, nežinau, kaip atrodo varžovės. Stambule sieksiu parodyti viską, ką galiu. Didelių tikslų šiose varžybose nėra, tačiau, jei žinosiu, kad atidaviau visas jėgas, būsiu savimi patenkinta ir nesvarbu, kokią vietą užimsiu.

– Sulaukėte daug apdovanojimų ir Plimute. Buvo panaši šventė kaip Lietuvoje?

– Ne. Tai, kokį sutikimą buvote surengę čia, yra nepalyginama su niekuo – buvo „nerealu“. Tačiau smagu buvo ir Plimute. Nepaisant to, kad aš nesu britė, susirinko labai daug žmonių, mačiau ir lietuvių su trispalviais marškinėliais.

– Lietuvoje esate žvaigždė, ar taip pat jaučiatės ir Didžiojoje Britanijoje?

– Ne, gatvėmis vaikštau laisvai, per visą laiką nuo olimpiados mane atpažino gal tik du žmonės. Be to, ir laiko pasivaikščiojimams daug neturiu – kažkur išeinu nebent savaitgaliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius