Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūtos Meilutytės antrasis finalas: ar Lietuva iš Budapešto grįš su medaliu?

Sekmadienis – paskutinė Budapešte vykstančio 17-ojo pasaulio vandens sporto šakų čempionato diena. Kartu tai yra ir paskutinė galimybė Lietuvai pelnyti medalį. 18:32 val. „Duna Arena“ baseine vyks 50 metrų plaukimo krūtine finalas, kuriame dalyvaus ir mūsų rinktinės pajėgiausia plaukikė Rūta Meilutytė
100 metrų plaukimo krūtine finalas
50 metrų plaukimo krūtine finalas / „Scanpix“ nuotr.
FINA pasaulio čempionatas | Budapeštas |
RŪTA MEILUTYTĖ
| 50 metrų krūtine finalas | 18:32

Lietuvos sportininkei tai bus antrasis finalas Budapešte. Dvigubai ilgesnėje distancijoje R.Meilutytė užėmė ketvirtąją vietą, į priekį praleidusi amerikietes Lilly King ir Katie Meili bei rusę Juliją Jefimovą.

Tik šios trys sportininkės Rūtą pralenkė ir šeštadienį vykusiame 50 metrų pusfinalyje.

Jame dvidešimtmetė kaunietė pasiekė šio sezono geriausią rezultatą – 30,40 sek.

Ryte vykusioje atrankoje R.Meilutytė plaukė per 30,58 sek., taip pat pasiekė asmeninį sezono rekordą ir užėmė šeštąją vietą.

50 metrų plaukimo krūtine finalas vyks sekmadienį 18:32 val.

„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė
„Scanpix“ nuotr./Rūta Meilutytė

Rūtai vis dar priklauso ir šios rungties pasaulio rekordas, kurį sportininkė pasiekė prieš ketverius metus Barselonoje vykusio pasaulio čempionato pusfinalyje (29,48).

Tuomet finale ji kiek netikėtai nusileido J.Jefimovai, tačiau iškovojo sidabrą. Tada kaunietei tebuvo šešiolika metų ir ji vis dar tebėra jauniausia, kada nors šioje rungtyje medalį iškovojusi sportininkė.

Tokia ji išliks ir po sekmadienio finalo. Net ir sulaukus dvidešimties, Pauliaus Andrijausko auklėtinė bus pati jauniausia tarp visų aštuonių finalo dalyvių.

Pakeitusi treniruočių metodiką, Plimutą iškeitusi į gimtąjį Kauną, o buvusį trenerį Joną Ruddą į P.Andrijauską, R.Meilutytė dar tik pratinasi prie naujovių, bet tai netrukdo Budapešte jai plaukti puikiais greičiais.

Sportininkės treneris P.Andrijauskas prieš šį finalą 15min prisipažino, kad šiuo metu sportininkei 50 metrų nuotolį plaukti yra gerokai sunkiau nei dvigubai ar keturis kartus ilgesnį nuotolį, bet R.Meilutytės greitis atrankoje ir pusfinalyje teikia vilčių, kad sekmadienį lietuvė rimtai kėsinsis įsiterpti į kovą dėl medalių.

Šį kartą R.Meilutytei atiteko šeštasis „Duna Arena“ baseino takas, ketvirtuoju plauks L.King, penktuoju J.Jefimova, trečiu – Katie Meili.

Finalo dalyvės
Takas Sportininkė Valstybė Gimimo metai Kvalifikacinis laikas
1 Arianna Castiglioni Italija 1997 30,46
2 Jennie Johansson Švedija 1988 30,41
3 Katie Meili JAV 1991 30,12
4 Lilly King JAV 1997 29,60
5 Julija Jefimova Rusija 1992 29,73
6 Rūta Meilutytė Lietuva 1997 30,40
7 Sarah Vasey Didžioji Britanija 1996 30,46
8 Rachel Nicol Kanada 1993 30,49

Praėjusiame pasaulio čempionate Kazanėje R.Meilutytė šioje distancijoje užėmė ketvirtąją vietą, o nugalėtoja sensacingai tapo švedė Jennie Johanson.

Ji finale plauks ir sekmadienį. Jei 29-erių sportininkė sukurtų dar vieną stebuklą ir triumfuotų šiais metais, ji taptų vos trečiąja sportininke, kuriai šioje rungtyje yra pavykę laimėti daugiau nei vieną titulą.

Iki šiol po du aukso medalius turi tik kinė Luo Xuejuan ir J.Jefimova. Vienintelei kinei šioje žaibiškoje distancijoje pavyko laimėti pasaulio pirmenybes du kartus paeiliui (2001 ir 2003).

Ji taip pat yra vienintelė Azijos atstovė, kuriai yra pavykę užkopti ant prizininkų pakylos. Šiemetiniame finale Azijos atstovių nebus.

J.Jefimova sekmadienio vakarą gali iškovoti penktąjį medalį ir tapti šios rungties rekordininke. Keturis medalius savo kolekcijoje turinti rusė pralenktų tokią pačią kolekciją surinkusią amerikietę Jessicą Hardy (2-1-1).

J.Jefimova laimėjo 2009 ir 2013 metais, 2011-aisiais iškovojo sidabrą, o 2015-aisiais – bronzą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius