-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Salduvės irklavimo regatoje geriausiai pasirodė Klaipėdos komanda

Savaitgalį Šiauliuose pasibaigė tarptautinė Salduvės regata bei Lietuvos irklavimo federacijos (LIF) taurės II etapo varžybos. Geriausiai Salduvės regatoje pasirodė Klaipėdos irkluotojai, komandinėje įskaitoje užėmę pirmąją vietą.
Klaipėdos komanda
Klaipėdos komanda / organizatorių nuotr.
Temos: 1 Irklavimas

Gegužės 16-17 dienomis Lietuvos irklavimo sostinė buvo Šiauliai – čia vyko net trys skirtingos regatos. Daugiausia dalyvių sutraukė Salduvės regata, kurioje veteranų klasėje startavo ir svečiai iš Latvijos.

Geriausiai pasirodę klaipėdiečiai triumfavo abeijuose didžiausių valčių rungtyse – vyrų ir moterų aštuonviečių varžybose. Be to, nugalėjo ir vyrų pavienio irklo keturvietėse (M4-), o Tomas Plauška uždirbo labai svarbią pergalę savo komandai laimėdamas lengvasvorių finalą.

Antroje vietoje likę kauniečiai laimėjo daugiau pirmų vietų – abi porinio irklo dviviečių varžybas (M2x ir W2x), porinio irklo moterų keturviečių rungtį (W4x), o Sonata Petrikaitė buvo neaplenkiama dviejose rungtyse – vienviečių ir vienviečių lengvasvorių varžybose.

Garbingoje trečioje vietoje liko šeimininkų Šiaulių sportininkai. Jie iškovojo pergalę porinio irklo vyrų keturviečių (M4x) varžybose, Žilvinas Barakauskas laimėjo vienvietininkų finalą, o porinio irklo dvivietė (M2-) nugalėjo savo klasėje.

Pirmąją vietą Klaipėdos komandai padėjo pasiekti puikus meistrų pasirodymas. Jie į klaipėdiečių krepšelį pridėjo 35 taškus, be šio indėlio 3 taškų persvara komandinėje rikiuotėje būtų laimėjęs Kaunas.

Veteranų varžybose atvyko visas būrys sportininkų iš Latvijos, o vyriausiam dalyviui, Vilniui Priedieniui buvo net 72 metai.

LIF taurė

Šiauliuose vyko ir jau antrasis LIF taurės, skirtos paminėti Lietuvos irklavimo 130-metį, etapas. Šiose varžybose buvo trys rungtys – vyrų ir moterų vienviečių bei vyrų pavienio irklo dviviečių (M2-) varžybos. Šių trijų varžybų rezultatai buvo įtraukti ir į Salduvės regatos įskaitą.

Kaip ir prognozuota, tarp moterų vienvietininkių, neaplenkiama buvo Sonata Petrikaitė, pirmajame etape likusi už Linos Šaltytės. Jis antrajame etape nedalyvavo, o Sonata tapo bendrosios įskaitos lydere.

Vyrų varžybose nugalėjo Žilvinas Barakauskas, aplenkęs Matą Lukoševičių. Pirmajame etape nugalėjo Matas, o Žilvinas buvo antras, tad bendrojoje įskaitoje sportininkai dabar žengia koja kojon ir jų jau niekas negali aplenkti.

M2- varžybose antrą kartą iš eilės nepralenkiamas buvo stipriausias Lietuvoje Emilio Abelkio ir Žilvino Visocko pavienio irklo ekipažas. Šiauliečiai laimėjo abu pirmuosius etapus ir yra bendrosios įskaitos lyderiai, tačiau juos dar gali aplenkti Tautvydo Vaitkūno ir Edvardo Babrausko duetas.

Trečiasis LIF taurės etapas rugsėjo 20-21 vyks Kupiškyje kartu su Kupiškio ilgo nuotolio regata ir Lietuvos studentų pirmenybėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius