-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savo rytinį pažadą ištesėjęs Danas Rapšys: „Pagerini rekordą puse sekundės, o vis tiek lieki ten pat“

„Lietuvos rekordą pagerini puse sekundės, o vis tiek ten pat“, – po pirmadienio vakarą Budapešte vykusio pasaulio čempionato 200 metrų plaukimo laisvu stiliumi kalbėjo Danas Rapšys. Ryte nacionalinį rekordą pagerinęs panevėžietis pažadėjo pusfinalyje plaukti dar greičiau ir savo pažadą įvykdė su kaupu.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / Audriaus Krivicko nuotr.

Tačiau net puse sekundės pagerintas asmeninis rezultatas (1:46,56) Danui neleido prasibrauti į antradienį vyksiantį šios rungties finalą.

Savo plaukime lietuvis liko šeštas, o galutinėje įskaitoje – dešimtas.

Pusfinalyje blykstelėjo Didžiosios Britanijos atletai. Pirmas atplaukė Duncanas Scottas (1:45,16), antras – jo tautietis Jamesas Guy'us (1:45,18), trečias – kinas Yangas Sunas (1:45,24).

Tačiau liūdėti nėra ko – plaukimo nugara specialistas dar tik bando veržtis į plaukiančiųjų laisvu stiliumi elitą. Kartu su trenere Ina Paipaliene Danas Budapešte nusprendė išbandyti save ir, panašu, jog šiuo bandymu liko patenkintas.

„Jautėsi, kad ryte atidaviau labai daug jėgų. Plaukti jau buvo sunkiau. Tikrai viskas pavyko, į finalą neprasibroviau, bet pasirodymu ir rezultatu esu patenkintas“. – po finišo kalbėjo sportininkas.

– Ištesėjot ryte duotą pažadą...

– Taip, žinojau, jog kad ir kiek jėgų ryte būčiau praradęs, bet vakare turiu plaukti greičiau. Vandens pojūtis vakare yra kur kas geresnis.

– Panašu, jog po finišo jaučiatės irgi kur kas geriau nei ryte...

– Dabar yra lengviau, kvėpavimas lygesnis.

– Klaidų kažkokių buvo plaukiant?

– Net nežinau, čia jau trenerė galėtų pasakyti geriau. Pats jaučiu, jog suplaukiau normaliai. Dabar pavyko plaukti kur kas tolygiau nei ryte: ne taip greitai pradėjau, tad buvo daugiau jėgų finišuojant.

– Konkurencija plaukiant laisvu stiliumi yra milžiniška. Įmanoma čia pasiekti dar ryškesnių rezultatų?

– Konkurencija yra didelė, bet ir aš jaučiu, kad galiu plaukti dar greičiau. Jeigu startas būtų, pavyzdžiui, rytoj, neabejoju, kad rezultatas būtų dar geresnis.

– Tai perspektyvų matote?

– Tikrai taip.

– Kada paskutinį kartą turėjote tokią intensyvią dieną?

– Oi, labai seniai. Net neprisimenu. Tai, ko gero, yra pirmos varžybos per dvejus metus, kai nesusergu, apsieinu be žaizdų, nekraujuoju. Džiaugiuosi, kad pagaliau pavyko ramiai visus metus pasiruošti ir normaliai praplaukt. Šiek tiek pakeičiau gyvenimo būdą ir tikiuosi, kad viskas nuo šiol bus kitaip.

– Ko galime tikėtis jums plaukiant nugara?

– Žiūrėsime, ten tikrai žiūrėsime (šypsosi). Sunku prognozuoti.

– Dešimtukas pasaulio čempionate – geras pasiekimas.

– Žinoma, norėjosi finalo, bet labai džiaugiuosi, kad pavyko pagerinti asmeninį rezultatą. Bet plaukiant šį nuotolį pajaučiau, kad kitiems sportininkams nereikia atiduoti tiek jėgų atrankoje, jie gali pasitaupyti. Man reikėjo plaukti iš visų jėgų jau ir ryte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius