Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienis – ypatinga diena Lietuvos irklavimui

Visam mūsų šalies sporto pasaulio dėmesiui krypstant į Rygą, kur Europos čempionate žaidžia krepšinio rinktinė, sirgaliai turėtų nepamiršti, kad sekmadienį ypač svarbūs startai laukia mūsų šalies irkluotojų. Sportininkai Prancūzijoje vykstančiame pasaulio čempionate jau pasiekė geriausią rezultatą šalies istorijoje ir jį gali dar pagerinti.
Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė
Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė / Augusto Didžgalvio nuotr.

Planetos pirmenybės Prancūzijoje – turnyras, kuriame išdalinta didžioji dalis kelialapių į 2016 metų Rio olimpines žaidynes.

Mūsų šalies įgulų skaičius olimpinėse žaidynėse dar niekada nebuvo toks didelis, koks bus Rio. Kelialapius į olimpines žaidynes jau turi keturios mūsų šalies įgulos, vietą dar gali išsikovoti ir penktoji.

Puikų rezultatą planetos pirmenybėse jau pasiekė tik šiemet galutinai suformuota keturvietės įgula – Dominykas Jančionis, Aurimas Adomavičius, Martynas Džiaugys ir Žygimantas Gališanskis.

Vaikinai čempionate užėmė šeštąją vietą ir tiesiausiu keliu pasiekė Rio olimpines žaidynes. Nors A finale jiems nepavyko pasivaržyti dėl medalių, tačiau svarbiausias tikslas buvo pasiektas.

Sekmadienį į kovą dėl Rio kelialapio stos vienvietininkė Lina Šaltytė, kuriai nepavyko pasiekti A finalo. Ji irsis B finale ir kovos dėl 7-12 vietų. Septintąją, aštuntąją ir devintąją vietas užimsiančios sportininkės gaus išsvajotuosius kelialapius. Prieš metu planetos pirmenybėse Lina buvo užėmusi 9-ąją vietą.

Dar trys valtys sekmadienį stos į kovą dėl medalių ir čempionų titulų, o Rio kelialapį jos jau pasiekė.

A finale varžysis vienvietininkas Mindaugas Griškonis bei abi mūsų šalies dvivietės. M.Griškonis į finalą pateko su absoliučiai geriausiu rezultatu pusfinaliuose.

Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė bei Saulius Ritter ir Rolandas Maščinskas jau ne pirmus metus yra tarp pasaulio irklavimo elito, tad jų tikslas aiškus – čempionų titulas.

Pažiūrėti Lietuvos irkluotojų startsu galite pasaulinės irklavimo federacijos (FISA) interneto svetainėje worldrowing.com. Pasaulio čempionatą taip pat gali matyti televizijos „Eurosport“ žiūrovai.

Lietuvos irkluotojų startai sekmadienį:

13:50 val. Lina Šaltytė vienvietininkių moterų B finale

14:15 val. Donata Vištartaitė ir Milda Vačliukaitė dvivietininkių moterų A finale

14:30 val. Saulius Ritter ir Rolandas Maščinskas dvivietininkų vyrų A finale

15:15 val. Mindaugas Griškonis vienvietininkų vyrų A finale

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius