Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sėkmingas Budapeštas – Danas Rapšys sužvejojo Europos čempionato medalį

Danas Rapšys pasimokė iš ryte atrankiniame plaukime padarytų klaidų ir pataupęs jėgas solidžiam finišui iškovojo Europos čempionato bronzą.
Danas Rapšys iškovojo Europos čempionato bronzą
Danas Rapšys iškovojo Europos čempionato bronzą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Budapešte (Vengrija) vykstančiame žemyno čempionate D.Rapšys 400 m laisvuoju stiliumi nuplaukė per 3:45,39 min. ir nusileido tik čempionu tapusiam rusui Martinui Maliutinui (3:44,18 min.) bei sidabrą iškovojusiam austrui Felixui Auboeckui (3:44,63 min.).

Lietuvis pirmavo pirmuosius 150 metrų, vėliau buvo nukritęs už trejeto ribos, tačiau galingai nuplaukęs paskutinius 100 metrų sugrįžo į medalio poziciją ir džiaugėsi bronziniu finišu.

Ryte vykusioje atrankoje D.Rapšys startavo dar galingiau ir taip pat pirmavo, bet galiausiai tik per plauką pateko į finalą, tarp visų plaukikų užimdamas septintąją vietą.

Panevėžietis 2018 m. šioje distancijoje tapo pasaulio čempionu, auksą iškovojo ir 2019 m. Glazge trumpajame baseine vykusiame Europos čempionate, bet 400 m distancijoje Europos čempionate ilgajame baseine D.Rapšiui pasiekimas Budapešte yra geriausias karjeroje.

Vengrijos sostinėje lietuvis medalio dar sieks perpus trumpesnėje 200 m distancijoje plaukiant laisvuoju stiliumi. Šioje rungtyje 2018-aisiais Glazge D.Rapšys iškovojo Europos čempionato sidabrą. Vicečempionu jis tapo ir taip pat 2018-aisiais Kinijoje vykusiame pasaulio čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius