-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sidabriniai Rio vyrai: „Svarbiausia yra noras – didžiulis noras“

Iškart po bronzinio Lietuvos moterų dvivietės finišo Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse į startą išvažiavo ir vyrai. Saulius Ritteris ir Mindaugas Griškonis nuo pat pirmųjų metrų kartu su kroatais išsiveržė į priekį ir iki pat finišo neleido suabejoti, kad antrasis medalis bus. Čempionais tapo broliai iš Kroatijos, tačiau lietuviai nė kiek nesigraužia, kad netapo čempionais.
Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris
Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris / Vytauto Dranginio nuotr.

Išlipę iš valties naujieji olimpiniai vicečempionai vos vilko kojas. Jeigu M.Griškonį, taip einantį sutiktumėte vakare prie baro, pagalvotumėte, kad sportininkas nemažai išgėręs. Tiek jėgų kainuoja olimpinis medalis.

„Jokių emocijų. Kojos nesilaiko, kvėpavimo nėra. Padėkojome vienas kitam už startą, už galimybę irkluoti kartu, kad pavyko save realizuoti. Dabar einame medalių“, – po finišo juokėsi M.Griškonis.

Po finišo jis teigė, kad į Rio važiavo tikėdamas, kad jie bus ant nugalėtojų pakylos.

„Neapgailestaujame nė kiek. Labai džiaugiamės medaliu. Didelį malonumą mums teikia pačios varžybos, o rezultatas viską pasako“, – kalbėjo S.Ritteris.

Nuo pat distancijos pradžios į priekį šovę lietuviai teigė, kad tai yra jų stiprioji pusė ir viskas vyko pagal planą.

Jūs matėte tik kelias minutes, bet kiek įdėta darbo, kiek praleista užsienyje treniruojantis, keliantis naktimis. Darant po tris treniruotes per dieną savaičių savaites.

„Mes kiekvieną startą šokdavome nuo pradžių, pasitikėdavome savo jėgomis. Taip jau yra – kroatai šiandien buvo truputį stipresni nei mes“, – sakė Mindaugas.

„Reikia naudotis savo stipriosiomis pusėmis – mūsų stipresnė yra pirmoji distancijos pusė. Finiše gal kiek pritrūko jėgų, tačiau turint pranašumą pradžioje, vėliau yra lengviau viską kontroliuoti“ – jam antrino Saulius.

Tai buvo pirmosios S.Ritterio ir M.Griškonio varžybos tokiame aukštame lygyje. Jie yra bandę irkluoti kartu įvairiose žemesnio lygio regatose, tačiau patirtis ir didžiulis noras sujungė juos į darnią įgulą.

Prieš pat Rio žaidynes buvęs S.Ritterio partneris Rolandas Maščinskas susilaužė ranką, tad teko keisti visus planus. Sportininkai teigė, kad dar tikrai neaišku, kas bus toliau.

„Dabar turėsime pailsėti, esame labai pavargę nuo treniruočių ir stovyklų. Jūs matėte tik kelias minutes, bet kiek įdėta darbo, kiek praleista užsienyje treniruojantis, keliantis naktimis. Darant po tris treniruotes per dieną savaičių savaites. Jeigu norime toliau ruoštis dar vienoms žaidynėms, turime pailsėti – tiek psichologiškai, tiek fiziškai“, – teigė M.Griškonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius