-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sidabru sublizgę jaunieji irkluotojai: „Juodas darbas atsiperka“

„Labai džiaugiamės, nes viskas, atrodo, buvo mūsų naudai, – sakė sidabro medalį pasaulio jaunimo (U23) irklavimo čempionate kartu su Martyna Kazlauskaite iškovojusi Kamilė Kralikaitė. – Atsikėlėme jau pasirengusios kovoti dėl medalių, starte jautėme didelį ryžto antplūdį, jokios baimės“.
Sidabriniai prizininkai
Sidabriniai prizininkai / LIF nuotr.
Temos: 1 Irklavimas

Finale pavienę dvivietę irkluojančios merginos trasą įveikė per 7:04.27, aukso medaliais džiaugėsi Graikijos sportininkės Evangelia Fragkou ir Christina Ioanna Bourmpou (6:58.41), bronza atiteko vokietėms Katarinai Tkachenko ir Luisai Schade (7:05.69).

„Pamenu paskutinius Martynos žodžius starte: „Dabar arba niekada“, – nusijuokė K.Kralikaitė. Šie žodžiais galvoje skambėjo visą pirmą kilometrą. Įpusėjus distanciją apsidairėme... Atvirai? Ėjome kovoti dėl bronzos, jautėmės esančios jos vertos, bet likus 600 metrų iki finišo pastebėjome, kad visai neblogai judame“.

M.Kazlauskaitė prisipažino, kad noras iškovoti medalius buvo labai didelis.

„Juodas darbas atsiperka – tai jau supratome. Todėl ateityje laukia dar daugiau darbo treniruotėse“, – sakė M.Kazlauskaitė.

Sidabro medaliais nudžiugino ir pavienę dvivietę irklavę broliai Domantas ir Dovydas Stankūnai. Pirmenybių finale trasą lietuviai įveikė per 6:21.25. Aukso medalius iškovojo Pietų Afrikos Respublikos tamdemas Damienas Bonhage-Koenas ir Christopheris Baxteris (6:19.99), bronza džiaugėsi rumunai Andrei Mandrila ir Claudiu Neamtu (6:23.28)

„Esame patenkinti rezultatu, – po finišo sakė broliai. – Galbūt, norėjosi aukštesnės prabos medalio, bet trasos įveikimo laiku esame patenkinti. Šiais metais varžovai buvo tikrai stipresni negu pernai“.

Dovydas netrukus priminė, kad PAR sportininkai šiais metais pagerino pasaulio jaunimo rekordą. „To mes nesitikėjome, – nusišypsojo Dovydas. – Šiandien jie buvo tikrai labai greiti“.

Penktadienį pasaulio U23 pirmenybių pusfinalyje kelialapį į finalą iškovojo Dovilė Rimkutė. Lietuvė buvo greičiausia savo pusfinalio lenktynėse (7:33.39). Finalas – šeštadienį. A finale su pajėgiausiais bendraamžiais varžysis ir vaikinų porinė keturvietė – Domantas Maročka, Saulius Aušbikavičius, Povilas Juškevičius ir Arnedas Kelmelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius