Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Skandalingoji plaukimo žvaigždė grįžo į varžybas po ilgos diskvalifikacijos

Dvylika olimpinių medalių per karjerą laimėjęs Ryanas Lochte vėl plaukia. 34 metų amerikietis dalyvavo JAV plaukimo čempionate Standfordo universiteto baseine. „Aš grįžau, vau!“, – tarė plaukikas, trečiadienį plaukęs pirmą kartą po trejų metų priverstinės pertraukos.
Ryanas Lochte sugrįžo į varžybas po trejų metų pertraukos.
Ryanas Lochte sugrįžo į varžybas po trejų metų pertraukos. / „Scanpix“/AP nuotr.

R.Lochte įvykdė olimpinį normatyvą, užėmęs ketvirtą vietą 200 metrų kompleksiniu plaukimo rungtyje, distanciją įveikęs per 1 min. 57,88 sek.

„Buvo ilgi treji metai, bet gera sugrįžti, užlipti ant starto bokštelio ir vėl lenktyniauti“, – sakė jis.

R.Lochte dar plauks 100 m peteliške, 100 ir 200 m nugara, 400 m kompleksiniu plaukimu šią savaitę, nors dar nėra nusprendęs, kokioms rungtims susitelks ruošiantis kitų metų Tokijo olimpinėms žaidynėms.

„Scanpix“/AP nuotr./Ryanas Lochte sugrįžo į varžybas po trejų metų pertraukos.
„Scanpix“/AP nuotr./Ryanas Lochte sugrįžo į varžybas po trejų metų pertraukos.

R.Lochte teigė, kad nebėra tas pats atletas, koks buvo prieš trejus metus, kai Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse įsivėlė į keistą skandalą – po vėlyvo vakarėlio išgalvojo istoriją apie apiplėšimą, melavo pareigūnams ir tik vėliau pripažino sakęs netiesą.

Pernai jam buvo skirta kita, 14 mėnesių diskvalifikacija, kai susileido į kūną vitamino B-12 dozę, viršijančią leistiną normą.

Per tą laiką jis tikrinosi priklausomybės nuo alkoholio centre, kur praleido šešias savaites.

„Tai buvo mano gyvenimo taškas, kai reikėjo pokyčių, aš pats ryžausi pasitikrinti, – sakė jis. – Mano žmona laukėsi ir jai reikėjo mano pagalbos. Aš padariau viską, kad išsikapstyčiau. Su Caiden (plaukiko žmona) ir mano naujagime dukra Liv turiu naujas gyvenimo perspektyvas“, – sakė jis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ryanas Lochte
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ryanas Lochte

Gimus dukrai jis leido sau išgerti taurę vyno, bet tai buvo vienintelis alkoholio vartojimas po apsilankymo reabilitacijos centre.

Dabar jį motyvuoja galimybė patekti į penktąsias olimpines žaidynes. Šeima remia jo sugrįžimą į sportą.

„Aš nebandau nieko įrodyti, – sakė R.Lochte. – Mano tikslas yra 2020-ieji, tada noriu užlipti ant pakylos. Noriu tai padaryti dėl savęs ir šeimos.

Vėl jaučiu malonumą plaukdamas. Po 2012 metų olimpinių žaidynių to nejaučiau. Mano žmona ir vaikai yra mano ramstis. Tai nuostabu“, – sakė R.Lochte.

Daug metų jo varžovu ir bendražygiu JAV rinktinėje buvęs Michaelas Phelpsas, karjerą jau baigęs daugiausiai apdovanojimų per olimpinių žaidynių istoriją iškovojęs atletas, įspėjo apie sunkumus. M.Phelpso nuomone, R.Lochte realiausia tikėtis patekti į estafečių varžybas arba plaukti 800 m laisvuoju stiliumi.

„Scanpix“ nuotr./Michaelas Phelpsas ir Ryanas Lochte
„Scanpix“ nuotr./Michaelas Phelpsas ir Ryanas Lochte

„Esi vyresnis. Esi kitoks. Tavo kūnas keičiasi. Mentalitetas keičiasi. Nebegali tiek nuveikti baseine, – kalbėjo M.Phelpsas, kuris pats buvo išgyvenęs depresiją, padaręs ilgą pertrauką, bet grįžęs prieš 2016 metų olimpines žaidynes. – Kiti dalykai už baseino ribų atima vis daugiau laiko.

Jei jis tikrai nori sugrįžti ir vėl būti tame pačiame lygyje, jis dar nežino, kaip bus sunku. Prireiks labai daug darbo. Kitaip, jis nebebus toks stiprus, koks tikriausiai tikisi būti.

Viskas priklauso nuo tai, kas yra tavo širdyje. Tokiame amžiuje, jei giliai savyje nenori kažko daryti, būna daug sunkiau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius