-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sporto superžvaigždės žmona pripažino bijanti prarasti savo vyrą

Michaelas Phelpsas yra visų laikų labiausiai tituluotas olimpinių žaidynių atletas. Bet už baseino ribų garsiajam plaukikui gyventi nėra lengva. Jo žmona Nicole Phelps pasidalino baime prarasti mylimąjį dėl jį kankinančios depresijos.
Michaelas Phelpsas ir Nicole Phelps drauge kovoja su plaukiką kankinančia depresija.
Michaelas Phelpsas ir Nicole Phelps drauge kovoja su plaukiką kankinančia depresija. / „Scanpix“ nuotr.

Nicole Phelps atsivėrė, pasidalinusi savo nerimu ir sunkumais jos vyrui besigrumiant su depresija.

Karjerą po 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių baigę 35 metų amerikietis ir pats atvirai kalba apie savo ligą, o dabar savo išgyvenimus papasakojo jo žmona.

Interviu „Today Parents“ ji teigė, kad vienas svarbiausių dalykų buvo suprasti, jog ji negali prisiimti visos atsakomybės, kad jis jaustųsi geriau.

„Buvau pratusi galvoti: „Oh, aš juk galiu jį pagydyti. Aš galiu būti jo terapija. Aš galiu būti tai, ko jam reikia, – pasakojo Nicole Phelps. – Tačiau, galiausiai išmokau, kad negali nulemti to, kaip jie jaučiasi, nesvarbu, kaip stipriai to trokšti.“

„Scanpix“ nuotr./Michaelas Phelpsas baigęs karjerą daug energijos skiria visuomeninei veiklai.
„Scanpix“ nuotr./Michaelas Phelpsas baigęs karjerą daug energijos skiria visuomeninei veiklai.

N.Phelps pažymėjo, kad sunkiau yra judviejų vaikams – 4 metų Boomeriui, 2 metų Beckett ir 16 mėnesių Maverickui. Mažyliams sunku suvokti, ką išgyvena jų tėvas.

„Berniukai nori būti šalia Michaelo ir kai jam būna sunki diena. Jie nori pabandyti jį pralinksminti, ypač Boomeris, nes jis vyriausias, – paaiškino Nicole. – Tad mes sakome: ei, Boomai, tėčiui dabar sunkus laikas, jis tiesiog nori akimirką pabūti vienas. Mes norime, kad Boomeris suprastų, kad tai ne dėl jo, tai dėl Michaelo.“

Vida Press nuotr./Michaelas Phelpsas su žmona Nicole ir pirmagimiu sūnumi Boomeriu
Vida Press nuotr./Michaelas Phelpsas su žmona Nicole ir pirmagimiu sūnumi Boomeriu

Ir pats M.Phelpsas nori, kad jų vaikai suvoktų, kad jo sunkumai yra jo gyvenimo dalis, kad jų neslėgtų savijauta, jog yra atsakingi dėl tėčio psichologinės būsenos.

„Jie supranta, kad ateina metas, kai man reikia pertraukos, kai aš pasakau jiems: „Žinote, tėčiui sunki diena“ arba „Tėtis nesijaučia gerai“, – pasakojo M.Phelpsas sausį „Today Parents“. – Norime parodyti, kad viskas gerai, jei ir nesijauti gerai. Psichologinė sveikata labai svarbi mūsų šeimoje.“

Ypač bijojo po K.Bryanto tragedijos

Kai Kobe Bryantas žuvo sraigtasparnio avarijoje prieš metus, N.Phelps tvirtino, kad ši nelaimė labai sukrėtė ir ją. M.Phelpsas tuo metu buvo viduryje gilaus depresijos etapo, tad mintys apie galimą vyro praradimą itin graužė.

„Kai Vanessa prarado Kobe, viskas, ką aš galėjau padaryti, tai žiūrėti į Michaelą ir melsti: „Prašau, ar galime tau padėti? Nes, jei prarasiu tave, nežinau, ką darysiu, – pasakojo N.Phelps. – Michaelas yra pats nuostabiausias tėvas ir partneris, kokio galėjau paprašyti.“

„Scanpix“ nuotr./Michaelas Phelpsas
„Scanpix“ nuotr./Michaelas Phelpsas

Buvęs plaukikas irgi matė žmonos nerimą.

„Nicole myli mane ir nori padėti. Ji nori, kad man būtų geriau, bet ir pačiai sunku. Jai taip pat reikia paramos. Žinau, kad jai sunku“, – kalbėjo M.Phelpsas.

Rūpindamasi trimis vaikais, palaikydama morališkai su depresija kovojantį vyrą ir pati grumdamasi su baime prarasti jį, Nicole Phelps kreipėsi pagalbos.

„Scanpix“ nuotr./Michaelas Phelpsas
„Scanpix“ nuotr./Michaelas Phelpsas

Ji ėmė lankytis pas psichologą, pradėjo medituoti ir užrašyti savo išgyvenamus jausmus. Ji pajautė, kad visa tai padeda jaustis geriau, tada ji gali labiau padėti M.Phelpsui, vaikams ir sau pačiai.

„Man tai padeda, bet labiau už viską, terapija nurodo man kryptis, kaip galėčiau padėti Michaelui“, – pasakojo daugkartinio olimpinio čempiono žmona.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius