-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Startuoja Lietuvos vandensvydžio čempionatas

Trečiadienio vakarą Elektrėnuose ir Alytuje bus sužaistos pirmosios dvi Lietuvos vandensvydžio čempionato rungtynės. Keturias dienas truksiančiame pirmajame pirmenybių ture dėl vietos turnyrinėje lentelėje susigrums penki klubai, o čempionų titulą apginti mėgins Elektrėnų „Žaibo“ ekipa.
Vandensvydžio akimirka
Vandensvydžio akimirka / LVF nuotr.
Temos: 1 Vandensvydis

Lapkričio 20-23 d. vyksiančiame Lietuvos vandensvydžio čempionato pirmajame ture dalyvauja penkios komandos iš keturių šalies miestų: Vilniaus „MSC-Baltic Amadeus“, Kauno plaukimo mokykla, Elektrėnų „Žaibas“ ir Elektrėnų sporto centras bei Alytaus „SRC-Dzūkijos vandenis“.

Susitikimai trečiadienį-penktadienį vyks vakare, 19 val. ir 20.30 val., o šeštadienį nuo pat ryto bus sužaistos net ketverios rungtynės. Pirmojo turo tvarkaraštį galite peržvelgti čia.

Vyks keturiais turais

Čempionate iš viso bus keturi turai, pirmi du žaidžiami rato sistema – visi klubai sužais vieni su kitais ir priklausomai nuo rezultato pelnys turnyro taškus. Tuomet viena ekipa iškris, o trečiajame ture susigrums keturios stipriausios. Šiame čempionato etape dalyviai vėl turės nulį taškų ir sužaidę rato principu pasiskirstys keturias vietas.

Finaliniame ture pagal šias pozicijas 1 ir 2 vietos susigrums dėl aukso, o 3 ir 4 vietos kovos dėl bronzos. Tiesa, komandos čia sužais po du mačus ir nugalėtojai bus skelbiami pagal bendrą rezultatą.

Kitų turų datos dar nepatvirtintos, tačiau geriausia Lietuvos vandensvydžio komanda turėtų paaiškėti iki birželio – greičiausiai, paskutinis turas bus organizuojamas gegužę.

Kadangi vandensvydžio ekipų šalyje nėra daug, žaidėjų surinkusios sporto mokyklos, klubai Lietuvos vandensvydžio sporto federacijos rengiamame čempionate dalyvauja pagal paraiškas.

Praėjusio sezono titulas – „Žaibo“ rankose

2019-ųjų gegužę Lietuvos pirmenybių auksu pasidabino Elektrėnų „Žaibas“. Pergalingą žygį finaliniame ture klubas pradėjo įveikęs Kauno plaukimo mokyklą rezultatu 15:9.

Čempionų titulą visą sezoną gerus rezultatus demonstravusi Elektrėnų komanda užsitikrino nugalėjusi Alytaus „SRC-Dzūkijos vandenį“.

Paskutiniame turnyro susitikime su 2018-ųjų čempionais Vilniaus „MSC-Baltic Amadeus“ „Žaibas“ be didelio vargo įrodė savo pranašumą rezultatu 13:5.

Klubai sriprinasi legionieriais

Paskutinįkart triumfavę Elektrėnų „Žaibo“ sportininkai žais pilnos sudėties – su dviem legionieriais ir lietuvišku frontu – kuria dalyvauja ir tarptautiniuose turnyruose, tad priešininkams mes tikrai rimtą iššūkį.

Kaip ir pernai, šiemet klubai gali pasistiprinti legionieriais, tad čempionato baigtį, vis dėlto, sunku nuspėti. Tiek Vilniaus, tiek Alytaus, Kauno ir antroji Elektrėnų komanda atvyksta rimtai nusiteikusios kovoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius