Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su kaupu Europos medalių parsivežę mūsų plaukikai bandys tai pakartoti Rio de Žaneire

Antradienio naktį Vilniaus oro uostas švytėjo nuo įvairių spalvų medalių – namo sugrįžo Lietuvos plaukikų rinktinė, kuri šiemet vykusiame 32-ame Europos plaukimo čempionate Vokietijos sostinėje Berlyne medaliais maloniai šokiravo šalies sirgalius – mūsiškių kraityje atsidūrė du bronzos, vienas sidabro medalis ir pirmasis tokio rango varžybose auksas. Pastarąjį laimėjo garsiausia Lietuvos sportininkė Rūta Meilutytė, o jai talkino vieną „vokišką“ sidabrą ir dvi bronzas parsivežęs Giedrius Titenis.
Giedrius Titenis ir Rūta Meilutytė
Giedrius Titenis ir Rūta Meilutytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

 

 

VIDEO: Lietuvos plaukikų sutikimas Vilniaus oro uoste

Nors „Air Lituanica“ lėktuvas, skridęs iš Berlyno, su plaukikais leidosi antradienį apie pirmą valandą nakties, nuo pasitinkančių ir gėlių gausos galima buvo suprasti, kad laukiama lyg ir didvyrių.

O jie pasirodė šiek tiek išsigandę ir nesitikėję gausaus sutikimo. Tačiau net ir sutrikusiems Europos čempionato prizininkams, pagal tradiciją, buvo uždėti ąžuolo vainikai. 

Visą svarbiausių pasaulio plaukimo turnyrų medalių kolekciją dabar jau turinti 2013-ųjų Lietuvos sportininkė R.Meilutytė improvizuotoje spaudos konferencijoje tikino, kad vis dar turi motyvacijos siekti aukštų rezultatų ir skinti medalius.

„Dabar mane labai domina ir didžiausias dėmesys bus skiriamas 2016 metų Rio de Žaneiro olimpiadai ir pasaulio plaukimo čempionatui“, – kalbėjo garsiausia šio šimtmečio Lietuvos plaukikė.

– Ar esate patenkinta rezultatais, kuriuos rodėte Berlyno dviračių treke, kuris buvo perdarytas į baseiną?

– Vieta esu patenkinta, o plaukti galėjau dar geriau.

VIDEO: Rūta Meilutytė

– Per porą dienų jūs startavote ir Kinijos mieste Nandzinge, ir Berlyne. Pajautėte laikų ir skirtumą? Neturėjote galimybės aklimatizuotis?

– Na, nebuvo taip blogai, kaip galvojau ir tikėjausi, bet šiek tiek tas laiko skirtumas turėjo įtakos mano startams.

– Nandzinge, jaunimo olimpinėse žaidynėse, 100 metrų krūtine rungtyje laimėjote parodžiusi tokį laiką, kuris būtų auksinis ir Berlyne. Ar neapmaudu, kad pasirinkote plaukti šią distanciją Kinijoje, o ne Vokietijoje? Juk turėjote galimybę vykti į Berlyną ir startuoti 100 m krūtine distancijoje.

– Nandzinge aš koncentravausi į Nandzingo varžybas, Vokietijoje – į nuotolį, kurį turėjau plaukti. Man tikrai negaila.

– Kas jūsų laukia artimiausioje ateityje?

– Kelias dienas pailsėsiu Lietuvoje ir ir vyksiu į komercines varžybas Singapūre. Žiemą startuosiu pasaulio plaukimo trumpame baseine čempionate Katare.

Tuo tarpu net tris medalius Vokietijoje laimėjęs G.Titenis aiškino, kad darbas su treneriais ir naujomis metodikomis davė savo vaisių – medalių lietų.

„Tik darbas. Labai daug dirbta, todėl atsirado ir rezultatai. Pasikeitė darbas vandenyje ir darbas sporto salėje“, – kalbėjo 25 metų anykštėnas.

Mažai kas tikėjosi, kad G.Titeniui pasiseks iškovoti medalį 50 m krūtine nuotolyje – mat anksčiau sportininkas šią distanciją nelaikė mėgstama.

„Receptas labai paprastas – tiesiog nepasidaviau tam tikroms baimėms ir sugebėjau nekreipti dėmesio į varžovus“, – sidabrą šioje rungtyje laimėjęs aiškino G.Titenis.

„Tai didelis žingsnis olimpiados link. Šiemet galėjome daugiau eksperimentuoti, nes iki Rio de Žaneiro dar laukia du sezonai. Giedrius labai stengėsi. Mes bandysime įgyvendinti visus planus – ir olimpinius“, – sakė G.Titenio treneris Žilvinas Ovsiukas.

Berlyne vykusiose 32-ojo Europos vandens sporto šakų čempionate startavo 12 Lietuvos sportininkų.

Šis Europos čempionatas Lietuvai buvo sėkmingiausias per visą mūsų šalies komandos dalyvavimo tokio rango kovose istoriją. G.Titenis iškovojo net tris – du bronzos ir vieną sidabro – medalius.

Rūta Meilutytė, kuri per kelias dienas sugebėjo laimėti du aukso medalius kinų mieste Nandzinge vykstančiose jaunimo olimpinėse žaidynėse ir vieną Europos čempionės titulą Berlyne, dabar susirinko visus svarbiausius įmanomus titulus plaukime.

Tai pirmas toks atvejis visame pasaulyje. Lietuvė tapo čempione Londono olimpinėse žaidynėse, pasaulio čempionate Barselonoje, pasaulio trumpo baseino čempionate Stambule, Europos trumpo baseino čempionate, jaunimo olimpinėse žaidynėse Nandzinge ir Europos čempionate Berlyne.

Pirmąjį istorijoje aukso medalį žemyno pirmenybėse laimėjusi R.Meilutytė antrajame pusfinalio 50 m krūtine plaukime nuotolį įveikė per 29,88 sek. ir jis tapo naujuoju Europos čempionato rekordu. Anksčiau jis priklausė rusei Julijai Jefimovai.

25 metų G. Titenis 100 m ir 200 m plaukimo krūtine rungtyje iškovojo bronzos medalius, o 50 m krūtine distancijoje tapo Europos vicečempionu. Finale jis nuotolį nuplaukė per 27,34 sek. ir pagerino Lietuvos rekordą.

Berlyne plaukimo čempionate jėgas iš viso išbandė 12 Lietuvos atstovų: šuolininkų garbę gynė dvi jaunos sportininkės Indrė Marija Girdauskaitė ir Modesta Kaminskytė.

Plaukikų rinktinėje buvo 8 vyrai ir 2 merginos. Lygiai pusė vyrų rinktinės sudarė JAV studijuojantys Lietuvos plaukikai: Mindaugas Sadauskas, Simonas Bilis, Tadas Duškinas bei Igoris Kozlovskis.

Kiti keturi – Lietuvoje besitreniruojantys ir studijuojantys plaukikai: Giedrius Titenis, Danas Rapšys, Deividas Margevičius bei Gytis Stankevičius.

Abi čempionate startavusios merginos – Rūta Meilutytė ir Eva Gliožerytė, gyvena bei treniruojasi Plimute (Jungtinė Karalystė).

Dabar mūsų atstovų lauks dar vienas rimtas išbandymas: gruodžio 3–7 dienomis Katare vyksiantis Pasaulio plaukimo čempionatas 25 m baseine.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius