Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 14 /12:26

Pasaulio taurės etapas Švedijoje: Rūta Meilutytė pateko į tris finalinius plaukimus

Sekmadienis yra antroji ir paskutinė Švedijoje vykstančio pasaulio taurės etapo diena. Rūta Meilutytė antrą varžybų dieną pradėjo sėkmingomis atrankos varžybomis 100 metrų laisvuoju stiliumi rungtyje ir netrukus po to vykusioje 50 metrų krūtine rungtyje lietuvei taip pat pavyko prasibrauti į finalą. Rytinės sesijos pabaigoje mūsų plaukikė pateko ir į 100 metrų kompleksiniu būdu finalą.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

100 metrų distanciją įveikusi per 1:02,41 Rūta Meilutytė atrankoje užėmė 7 vietą ir pateko į finalą.

50 metrų krūtine Rūta Meilutytė įveikė per 31,01 sek. ir savo atrankos plaukime užėmusi pirmąją vietą pateko į finalą. Bendroje atrankos įskaitoje lietuvė buvo trečia.

Lietuvė 100 metrų laisvuoju stiliumi distanciją įveikė per 54,54 sek. (kvalifikacijos laikas 55,57 sek.) ir savo atrankos plaukime užėmusi antrąją vietą pateko į finalą. Bendroje įskaitoje lietuvė užėmė 4 vietą.

Finaliniai plaukimai vyks sekmadienio popietę. Kviečiame  Rūtos Meilutytės kovą dėl medalių sekti su 15min.lt nuo 17:00 val.

Šeštadienį Rūta Meilutytė 50 metrų distanciją įveikusi per 25,03 sek. užėmė penktąją vietą ir 0,95 sek. atsiliko nuo nugalėtoja tapusios vokietės Brittos Steffen. Sidabrą pelnė švedė Therese Alshammar, bronzą – amerikietė Jessica Hardy.

100 metrų krūtine rungtyje lietuvė distanciją įveikė per 1:05,02 min ir iškovojo aukso medalį. Tai yra dar geresnis rezultatas nei Londono olimpinėse žaidynėse (1:05,21), tačiau Švedijoje varžomasi 25 metrų baseine. Londone sportininkai plaukė 50 metrų baseine.

Startai Stokholme – pirmosios oficialios R. Meilutytės varžybos šiame sezone.

Prisijunkite prie mūsų socialiniame tinkle „Facebook“ – 15min Sportas ir kartu sekite rezultatus bei tiesiogiai stebėkite R.Meilutytės pasirodymą Stokholme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius