Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 09 /20:11

Tamsus debesis virš Lietuvos plaukikų nenuslinko: G.Titenis ir S.Bilis į pusfinalį nepateko

Antradienio vakarą į Rio de Žaneiro olimpinį baseiną niro du Lietuvos plaukikai. 100 metrų plaukimo laisvuoju stiliumi rungties atrankoje startavo Simonas Bilis, o dėl bilieto į pusfinalį 200 metrų distancijoje krūtine kovojo Giedrius Titenis. Abiems jiems prasibrauti tarp šešiolikos stipriausių planetos plaukikų nepavyko.
Giedrius Titenis žengė į pusfinalį
Giedrius Titenis žengė į pusfinalį / Alfredo Pliadžio/LTOK nuotr.

Penktajame 100 metrų laisvu stiliumi atrankos plaukime dalyvavęs lietuvis S.Bilis distanciją įveikė per 49.16 sek. ir finišavo ketvirtas.

Greičiau už lietuvį finišavo britas Duncanas Scottas (48.18), belgas Glennas Surgeloose'as (48.65) ir vokietis Kristianas Kolomeevas (48.68).

Bendroje įskaitoje lietuvis liko trisdešimtas tarp 59 dalyvių, o į pusfinalį pateko šešiolika pajėgiausių plaukikų.

Atrankos varžybose greičiausiai nuplaukė bei favoritais pusfinalyje bus australas Kyle'as Chalmersas (47.90), amerikietis Caelebas Dresselis (47.91) ir britas Duncanas Scottas (48.01).

„Visus metus pagrindinį dėmesį jis skyrė savo tikslams. Pirmasis tikslas buvo iškovoti kelialapį į Rio olimpiadą. Tai jis pasiekė per olimpinę atranką Kanadoje. Antrasis tikslas – patekti į žaidynių finalą. Dabar Simonas siekia antrojo tikslo. Viso proceso metu sportininkas buvo nusiteikęs teigiamai. Kasdien jis dirba sunkiai ir uoliai. Jei varžybų dieną Rio jis bus stiprus psichologiškai, gali pasiekti savo tikslus”, – prieš olimpines žaidynes sakė lietuvį JAV treniruojantis Toddas DeSorbo.

S.Bilio Rio de Žaneire dar laukia ir 50 metrų laisvuoju stiliumi rungtis bei 4x100 metrų kombinuota estafetė.

Estafetėje varžysis ir G.Titenis, likęs už finalo borto 100 m rungtyje krūtine.

Įveikti atrankos barjerą antradienį jis mėgino dvigubai ilgesnėje distancijoje. Ketvirtajame plaukime dalyvavęs anykštėnas užfiksavo 2:12.13 min. laiką ir finišavo septintas.

Bendroje įskaitoje G.Titenis tarp 39 dalyvių liko 22-as.

Atrankos varžybose greičiausiai nuplaukė be favoritais pusfinalyje bus rusas Antonas Čiupkovas (2:07.93), japonas Yasuhiro Koseki (2:08.61) ir britas Andrew Willisas (2:08.92).

„Visų plaukikų tikslai, tokie kaip ir ankščiau – pusfinalis. Čia olimpinės žaidynės, rezultatai nenuspėjami, lemtinga yra net mažiausia klaida, todėl į priekį reikia eiti nuosekliai“, – prieš antradienio startą aptakiai kalbėjo Lietuvos plaukikų treneris Žilvinas Ovsiukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius