Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Telšiuose pirmą kartą pradėtas kultivuoti irklavimas sulaukė didelio susidomėjimo

Lietuvos irklavimo federacija (LIF) džiaugiasi besiplečiančiu sporto tinklu Lietuvoje. Šių metų pavasarį irklavimo treniruotės pradedamos ir Telšiuose, kur pirmą kartą atidaroma irklavimo bazė.
Paulius Samoška/ Telšiai
Paulius Samoška/ Telšiai / We love Lithuania nuotr.
Temos: 2 Telšiai Irklavimas

Telšiai – pirmoji vieta Žemaitijos regione, neskaitant Klaipėdos ir Šiaulių, kurioje pradedamos irklavimo treniruotės. Su vaikais Telšiuose dirba buvusi irkluotoja Vida Statkienė, kuri jau turi net 23 vaikų, gimusių 2000-2002 m., grupę.

„Kol kas dirbu viena, tačiau tikiuosi, kad gausime finansavimą dar vienai trenerei, nes Telšiuose dirba ir buvusi irkluotoja Valerija Songailienė. Jau turiu 23 vaikus, iš kurių dauguma mergaitės. Kol kas ežeras dar užšalęs, ant vandens nesitreniravome, gerinome fizinį parengtumą, ėjome į baseiną. Vaikus į treniruotes kvietėme lankydami mokyklas, visų net nespėjome apeiti, tačiau atėjo daug – nesitikėjau, kad bus tiek. Iš pradžių buvo 19, paskui kiti treneriai dar pasiūlė ir susirinko 23. Dar neapvažiavome gretimų kaimų, kur yra „neblogų“ vaikų“, – apie darbo Telšiuose pradžią pasakojo V. Statkienė.

Idėja pradėti irkluoti Telšiuose buvo jau seniai, kažkada Klaipėdos irklavimo centro direktorius Liudvikas Mileška Telšiuose rengdavo stovyklas, tad vieta buvo žinoma seniai.

Irklavimo treniruotės Telšiuose vyksta tris kartus per savaitę, kai tik galutinai nutirps ledas ir bus galima irkluoti, sportininkai irkluos Masčio ežere. Telšiuose sportininkai irkluos pavienio irklo valtyse.

„Telšiuose tai visai nauja sporto šaka, nėra buvę mūsų sporto mokykloje irklavimo. Čia visko pradžia, kaip sakau vaikams, pirmiesiems visada yra sunkiausiai. Yra ežeras ir tiek, bet mes pralaušime ledus.

Federacija mums labai daug padėjo. Pas mus atveš dvi keturvietes, tikiuosi, kad gausime ir aštuonvietę, nes pati ją esu irklavusi, tad jaučiu nostalgiją. Žada parūpinti mums ir irklavimo treniruoklį irklavimo, ir katamaraną“, – pasakojo V. Statkienė.

Kaip teigė trenerė, į irklavimo treniruotes susirinkusioms mergaitėms, kurių grupėje yra dauguma, reikėjo paneigti visuomenėje gajus mitus apie nuo šio sporto platėjančius pečius ir nugaras.

„Taip jau yra, kad ateina merginos ir bijo – teta sakė viena, mama sakė kitą. Aš visas raminu, kad jos tikrai nebus kultūristės, o bus tvirtos gražios mergaitės ir tiek. Irkluotojas gi neturi būti stambus ir palčių pečių raumenų kalnas. Pati irklavau kone dešimt metų, bet mano figūra liko, kokia buvo“, – populiarius mitus paneigė V.Statkienė.

Vaikus į treniruotes kvietėme lankydami mokyklas, visų net nespėjome apeiti, tačiau atėjo daug – nesitikėjau, kad bus tiek. Iš pradžių buvo 19, paskui kiti treneriai dar pasiūlė ir susirinko 23. Dar neapvažiavome gretimų kaimų, kur yra „neblogų“ vaikų

Telšiuose esantis Masčio ežeras yra 4,2 km ilgio, o plotis siekia iki 1,1 km. Ežero gylis siekia 5,3 metro, tad irklavimui jis puikiai tinka.

„Ežeras kurį laiką buvo apleistas, tačiau prieš kurį laiką miestas gavo europinių pinigų, ežerą išvalė, įrengtos puikios krantinės. Labai gražu, kai miesto centre yra toks ežeras, o dabar jis dar bus ir nebe tuščias. Irklavimas papuoš ir ežerą, padidins jaunimo užimtumą.

Idėja pradėti irkluoti Telšiuose buvo jau seniai, kažkada Klaipėdos irklavimo centro direktorius Liudvikas Mileška Telšiuose rengdavo stovyklas, tad vieta buvo žinoma seniai. Džiugu, kad savivaldybei pavyko rasti pinigų etatui, prie to daug prisidėjo meras Vytautas Kleiva ir administracijos direktorius, iš miesto valdžios sulaukėme tik geranoriškumo“, – pasakojo LIF prezidentas Dainius Pavilionis.

Lietuvos irklavimo federacijos vadovas atskleidė, kad kitas „taikinys“ yra Šilutė. Miesto vienmandatės apygardos Seimo nario Artūro Skardžiaus padedama LIF tikisi, kad ir Šilutėje greitu metu atsiras irklavimo treniruotės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius