-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tragedija „Volvo Ocean Race“ regatoje – neranda per bortą iškritusio brito

Pablogėjus orams viena regatoje „Volvo Ocean Race“ dalyvaujanti jachta antradienį buvo priversta nutraukti už borto iškritusio savo įgulos nario paieškas audringame Pietų vandenyne, o organizatoriai pripažino, kad blėsta viltys rasti šį buriuotoją gyvą.
Johnas Fisheris
Johnas Fisheris / „Scanpix“/AP nuotr.

Australijoje gimęs britas Johnas Fisheris iškrito iš jachtos „SHK/Scallywag“ pirmadienį 13 val. 42 min. Grinvičo (16 val. 42 min. Lietuvos) laiku, kai jo laivas buvo maždaug už 2 250 km į vakarus nuo Horno kyšulio Pietų Amerikoje.

Gelbėjimosi įrangą dėvėjęs J.Fisheris dingo per savo budėjimą, siaučiant uraganiniam vėjui. Vandenyno vandens temperatūra tame rajone – tik 9 laipsniai Celsijaus.

„Scallywag“ beveik 12 valandų nesėkmingai ieškojo dingusiojo ir temstant bei smarkėjant audrai buvo priversta pasukti sausumos link.

„Pripažįstame, kad tikimybė sėkmingai susigrąžinti (J.Fisherį) mažėja“, – pripažino regatos organizatoriai, kurių būstinė yra Ispanijos mieste Alikantėje.

„Taigi, „SHK/Scallywag“ priėmė sunkų sprendimą pasukti pavėjui ir plaukti prie Pietų Amerikos pakrantės – artimiausios saugios inkaravietės, maždaug už 1 200 jūrmylių“, – pridūrė jie.

Organizatoriai nurodė, kad kitas laivas, buvęs arčiau kaip už 644 km nuo nelaimės vietos, buvo pasiųstas ieškoti J.Fisherio. Be to, Čilės jūrų gelbėjimo tarnybos mėgina susisiekti su kitais pagalbą galinčiais suteikti laivais.

Kiti šeši „Volvo“ regatos laivai negalėjo padėti, nes jie buvo už daugiau kaip 300 km pavėjui nuo nelaimės vietos ir taip pat kovojo su smarkia audra.

Kaip pranešama, kiti „Scallywag“ įgulos nariai yra saugūs.

Šiose lenktynėse aplink pasaulį dalyvaujančios jachtos kovo 18-ąją išplaukė iš Oklando ir pradėjo sunkiausią regatos etapą.

Per šį regatos etapą, kurio trasos ilgis – 14 075 km, jachtos per tris savaites stengiasi nuplaukti nuo Naujosios Zelandijos iki Horno kyšulio ir vėliau judėti į šiaurę palei Pietų Amerikos rytų pakrantę iki Brazilijos miesto Itažai.

2017–2018 metų „Volvo Ocean Race“ yra ilgiausios lenktynės per šios regatos 44 metų istoriją. Dalyviai per ilgiau kaip aštuonis mėnesius turi apiplaukti Žemės rutulį, sukarti iš viso apie 45 tūkst. jūrmylių (83,3 tūkst. km) ir birželio gale finišuoti Hagoje, Nyderlanduose.

Šias lenktynes jau aptemdė kita tragedija: jachta „Vestas 11th Hour Racing“ pakeliui į Honkongą susidūrė su žvejybos traleriu; per tą incidentą žuvo vienas žvejys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius