-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Treneris Jonas Ruddas: „Bandžiau Rūtą įkalbėti neplaukti, bet ji užsispyrusi“

Rūta Meilutytė planetos pirmenybėse Katare pagerino pasaulio čempionatų 25 metrų baseinuose rekordą 100 m krūtine rungtyje (1 min. 2,43 sek.), o netrukus po to plaukdama 100 m kompleksiniu būdu finale užėmė penktąją vietą (58,73 sek.)
Rūta Meilutytė nustebino ir savo trenerį Joną Ruddą.
Rūta Meilutytė nustebino ir savo trenerį Joną Ruddą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Plaukdama pasaulio čempionato Dohoje 100 m krūtine pusfinalyje R. Meilutytė buvo greičiausia ir pasiekė geriausią šio sezono rezultatą pasaulyje.

Iki jai pačiai priklausančio pasaulio rekordo (1 min. 2,36 sek.) R. Meilutytei pritrūko vos 0,07 sek.

Finalinis 100 m krūtine plaukimas numatytas šeštadienį vakare.

Nepraėjus ne 15 minučių po šio plaukimo R. Meilutytė startavo 100 m kompleksinio plaukimo rungties finale. LRT Televizijos žiniomis, dėl kaklo spazmų Lietuvos plaukikė svarstė šioje rungtyje neplaukti, tačiau 58,73 sek. rezultatas jai garantavo penktąją vietą. Atrankoje lietuvė buvo šešta (58,84 sek.). Nugalėtoja tapusi Katinka Hosszu pasiekė naują pasaulio rekordą (56,70 sek.).

„Bijojau, kad Rūta išvis gali nestartuoti dėl prieš plaukimus prasidėjusių kaklo spazmų. Tai, kad ji atsiliko nuo pasaulio rekordo tik per plauką ir dar plaukė kompleksiniu būdu, rodo, jog ji labai drąsi ir turi tvirtą charakterį. Šį vakarą aš ja didžiuojuosi labiau nei bet kada anksčiau“, – sakė R. Meilutytės treneris Jonas Ruddas.

Kaklo traumą Rūta patyrė prieš pirmą plaukimą, kai staigiai pasisuko su kažkuo kalbėtis. J. Ruddas teigė, kad panašiai buvo ir praėjusiais metais Pasaulio taurės etape Maskvoje – tada ji sirgdama pagerino Pasaulio rekordą.

Rūtos treneris teigė, kad ragino ją neplaukti kompleksiniu būdu, kad būtų galima išsygydyti kaklą iki rytojaus finalo, tačiau jo pastangos buvo nesėkmingos.

„Bandžiau ją įkalbėti, bet ji labai tvirta ir užsispyrusi“, – sakė J. Ruddas.

Paklaustas, kaip Rūta vos nepagerino Pasaulio rekordo, kęsdama kaklo skausmus, J. Ruddas buvo tiesmukiškas.

„Aš nežinau... Ji yra vienas procentas iš vieno procento. Tokių kaip ji – tik keletas visame pasaulyje. Lietuvai pasisekė, kad ji turi kažką su tokiomis savybėmis. Tu turi būti tiesiog antžmogiu, kad galėtum padaryti tokius dalykus“, – LRT.lt portalui teigė Rūtos treneris.

Kaklo traumą R.Meilutytė patyrė prieš pirmą plaukimą, kai staigiai pasisuko su kažkuo kalbėtis. J. Ruddas teigė, kad panašiai buvo ir praėjusiais metais Pasaulio taurės etape Maskvoje – tada ji sirgdama pagerino pasaulio rekordą.

Rūtos šeštadienį laukia 100 m krūtine finalas ir 50 m laisvuoju stiliumi atranka. Pasak J. Ruddo, Rūta pastarajame plaukime turėtų nedalyvauti, kad tinkamai pasiruoštų vakariniam finalui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius