Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trimis sekundėmis nuo geriausio savo laiko atsilikęs Danas Rapšys: „Nesiplaukia ir viskas“

Dar vienas Lietuvos plaukikas patyrė skaudžią nesėkmę Rio 2016 plaukimo varžybose. 200 metrų nugara atrankoje Danas Rapšys parodė itin prastą laiką – trimis sekundėmis blogesnį nei tas, su kuriuo panevėžietis pateko į žaidynes. Po plaukimo sportininkas sunkiai rinko žodžius.
Danas Rapšys
Danas Rapšys / Vytauto Dranginio nuotr.

Po finalinio plaukimo D.Rapšys pripažino, kad į Rio atvyko be formos: „Nežinau, kas atsitiko. Kažkaip nepagavome formos, neatitaikėme. Gal atleidime prieš žaidynes suklydome, gal per daug atleidome. Reikės visiems pakalbėti ir išsiaiškinti.

Net nežinau... tiesiog nesiplaukia ir viskas. Aš matau savo draugų rezultatus. Vienas buvo pasaulio čempionate pirmas, dabar nepakliuvo į pusfinalį. Nežinau, kas čia visiems yra – kai kuriems labai gerai, kitiems – labai prastai.“

D.Rapšiui nepasisekė pasiekti olimpinio pusfinalio nei 100, nei 200 metrų nugara rungtyse.

Trečiadienį lietuvis distanciją įveikė per 1:59,58 min. ir bendroje įskaitoje liko 21-as. Į Rio lietuvis pateko su 13-uoju geriausiu rezultatu tarp visų rungtyje startavusių plaukikų (1:56.72 – tai yra Lietuvos rekordas), tačiau iki 16-os vietos ir pusfinalio jam pritrūko lygiai 2 sekundžių.

D.Rapšiui kaip ir dar trims Lietuvos plaukikams Rio liko dar vienas startas išgelbėti savo garbę – 4 po 100 metrų kompleksiniu būdu rungtis. D.Rapšys pripažino, kad prasti rezultatai bus pakankamas spyris į užpakalį visai komandai.

„Bandysime, ką galime geriausio parodyti. Vis tiek liko paskutinis startas, tai įdėsime viską, ką galime“, – teigė plaukikas.

Prieš žaidynes plaukikai kalbėjo apie Lietuvos rekordo šturmą. D.Rapšys patikino, kad nieko nėra neįmanoma: „Manau, kad įmanoma. Komandos nusiteikimas dabar bus kitoks. Gali tikrai visko būti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius