Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 29 /13:07

Pasirodymą Tokijuje užbaigęs J.Bernotas: „Manau, kad išspaudžiau maksimumą“

Dešimtą, vienuoliktą ir dvyliktą plaukimus ketvirtadienį Tokijo olimpinėse žaidynėse įveikęs RS:X klasės burlentininkas Juozas Bernotas pasitraukė iš kovos dėl medalių.

16-oje pozicijoje prieš tris labai svarbius ketvirtadienio plaukimus rikiavęsis J.Bernotas galutinėje rikiuotėje palypėjo tik per vieną poziciją ir užėmė 15-ąją vietą tarp 25 sportininkų.

Kovą dėl medalių tęsia tik 10 geriausių burlentininkų, tad šios Tokijo olimpinės žaidynės 32-ejų lietuviui – baigtos.

Dešimtajame plaukime J.Bernotas liko 12-tas ir nuo lyderio Thomaso Goyardo (Prancūzija) atsiliko 2:26 min.

Vienuoliktajame plaukime lietuvis užėmė 14-tąją poziciją – šį etapą laimėjo Nyderlandų atstovas Kiranas Badloe, nuo kurio mūsų sportininkas atsiliko 1:48 min.

Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Juozas Bernotas
Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Juozas Bernotas

J.Bernotas situaciją pataisyti dar bandė paskutiniajame dvyliktajame plaukime, kuriame lietuvis įsmuko į lyderių penketą. Penktoje pozicijoje finišavęs burlentininkas nuo lyderio K.Badloe atsiliko 1:41 min.

Būtent olandas ir toliau išlieka šios rungties lyderiu – turi 33 baudos balus. Antroje pozicijoje yra minėtasis T.Goyardas (52 b.b.), trečias – italas Mattia Camboni (54 b.b.).

Lietuvis finišavo su 145 baudos balais Dešimtoje pozicijoje įsitaisęs ispanas Angelis Granda Roque turi 108.

„Iš pradžių varžybų sąlygos buvo labai nepalankios, nepaisant to, neblogai plaukiau, gal net geriau, nei paprastai tokiomis sąlygomis. O šiandien sąlygos buvo labai palankios, nepadariau didesnių klaidų, todėl tokį rezultatą ir pasiekiau. Jei visas žaidynes būtų buvusios tokios sąlygos, kaip šiandien – stiprus, bet ne pernelyg, vėjas, olimpinės žaidynės galėjo susiklostyti visai kitaip. Bet vertinant pagal tai, kokios buvo sąlygos ir kaip viskas sekėsi, tai pasirodymą vertinu labai gerai ir manau, kad išspaudėme maksimumą”, – olimpines žaidynes apibendrino J.Bernotas.

Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Juozas Bernotas
Vytauto Dranginio (LTOK) nuotr./Juozas Bernotas

Į Lietuvą sportininkas kartu su jį treniruojančiu tėvu Gintautu Bernotu iš Enošimos salos, kur vyksta buriavimo varžybos, iškeliaus tik rugpjūčio 3 d. „Teks palūkėti, nes rytoj laukia laisva diena, o poryt vyks medalių lenktynės, į kurias tikėjomės patekti. Ir dar skaičiavome vieną rezervinę dieną, kurios neprireikė. Todėl bilietas ir buvo pirktas rugpjūčio 3 dienai”, – paaiškino burlentininkas.

Tad kol grįš į Lietuvą, su Kaune likusia žmona Gilija ir sūnumi Viesulu, kuriam vakar sukako devyni mėnesiai, bendrauja virtualiai.

Olimpinėmis žaidynėmis J.Bernoto sezonas nesibaigė: „Šiemet dar laukia „Raceboard“ klasės pasaulio čempionatas. O po to reikės visą dėmesį skirti burlentėms ant povandeninių sparnų, nes jomis bus lenktyniaujama 2024 m. Paryžiaus olimpinėse žaidynėse. Nereikės pradėti nuo nulio, jau esu dalyvavęs varžybose. Rudenį nusimato šios klasės Europos čempionatas.“

J.Bernotui tai buvo trečiosios olimpinės žaidynės. Londone jis liko 12-tas, o Rio de Žaneire – 25-tas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius