-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsitęsę apdovanojimai – malonūs rūpesčiai dėl medalio atsiliepė A.Šidlauskui

Ne naktį Romą pažadinęs griausmingas griaustinis, ne žaibai ir lietus, ir net ne sveikinimų žinučių jūra sujaukė Andriaus Šidlausko pasirengimą naujam startui Europos čempionate.
Andrius Šidlauskas
Andrius Šidlauskas / Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr.

Šeštadienį į 200 m krūtine atranką Lietuvos plaukikas stojo po jaudinančio penktadienio vakaro, kai pirmą kartą per savo karjerą iškovojo tokio rango varžybų medalį, dramatiškoje kovoje išplėšęs bronzą 100 m finale.

Apdovanojimų ceremonija „Foro Italico“ baseine gerokai užtruko.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrius Šidlauskas (dešinėje) iškovojo Europos čempionato bronzą. Auksą laimėjo Nicolo Martinenghi, bronzą – kitas italas Federeico Poggio.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrius Šidlauskas (dešinėje) iškovojo Europos čempionato bronzą. Auksą laimėjo Nicolo Martinenghi, bronzą – kitas italas Federeico Poggio.

„Buvo niuansų dėl apdovanojimų – laukiau 40 minučių, bet dėl lietaus juos sustabdė ir pranešė, kad jie bus po visų penktadienio startų. Taip dar prasėdėjau 30 minučių ir negavau galimybės po finalo prasiplaukioti, pailsėti, kad išvalyčiau visą laktatą. Sėdėjau sustingęs ir tiek, – jau penktadienį ryte po 200 m krūtine atrankos pasakojo A.Šidlauskas. – Grįžau vėlai, kokią 22 val., pavalgiau vakarienę, vietoj masažo tik taures ant kūno uždėjo.

Miegojau kaip užmuštas, negirdėjau jokio griaustinio. Tik atsikėlus jaučiasi, kad raumenynas pavargęs.”

Trečiosios Europos čempionato dienos rytas buvo visiškai kitoks ne pirmieji du, kai Italijos sostinę šildė kaitri saulė. Šeštadienį pirmieji plaukimai atvirame baseine dar vyko krapnojant lietui, tik prieš 200 m krūtine atrankos varžybas pasirodė saulė.

„Šįryt lietus nuliūdino ir slėgis kritęs. Gerai, kad per mano plaukimą nebuvo audros ir nelijo. Aišku, geriau plaukti, kai saulė šviečia nei niūriu oru, kaip dabar“, – kalbėjo A.Šidlauskas.

200 m krūtine atrankoje tarp visų 28 finišavusių plaukikų 25 metų panevėžietis buvo penktas.

Jo rezultatas – 2 min. 12,47 tolokas nuo asmeninio rekordo (2 min. 9,2 sek.) ir Lietuvos rekordo, kurį 2009 metais tame pačiame Romos baseine pasiekė pasaulio čempionato bronzą tada laimėjęs Giedrius Titenis (2 min. 7,8 sek.), dar plaukęs ilgų poliuretano kostiumų eroje.

Tačiau dabar atrankos varžybose nebuvo įspūdingų rezultatų, greičiausiai plaukė čekas Matejus Zabojniekas (2 min. 11,16 sek.).

„Planą patekti į pusfinalį padariau, o vakare matysime kaip pavyks – ar atsistatysiu, ar užteks jėgų patekti į finalą“, – sakė A.Šidlauskas, penktadienį 20 val. startuosiantis pusfinalyje.

Suprasti akimirksniu

  • Nors dabar aukščiausias A.Šidlausko pasiekimas iškovotas plaukiant 100 m krūtine, jis yra stiprus ir dusyk ilgesnėje distancijoje, kurioje anksčiau yra buvęs šeštas Europos pirmenybėse.
  • „Man regis, jis dar geriau plaukia 200 metrų. O 100 m kartais iššauna”, – apie komandos draugą sakė Kotryna Teterevkova, pati su Rūta Meilutyte šeštadienį vakare startuosianti 100 m krūtine finale.
  • Tiesa, birželį pasaulio čempionate Budapešte 200 m rungtis jam nepavyko – panevėžietis liko 20-as, tada atrankoje plaukęs per 2 min. 13,13 sek., nors asmeninis rekordas keturiomis sekundėmis geresnis (2 min. 9.2 sek.).

Jaunimo čempionas krimtosi

Kitas šeštadienį ryte startavęs Lietuvos plaukikas Aleksas Savickas irgi plaukė 200 m krūtine – jis atrankos varžybose buvo 22-as ir nepateko tarp 16-os pusfinalio dalyvių.

19-metis panevėžietis pernai šiame „Foro Italico” baseine iškovojo Europos jaunimo čempionato auksą šioje rungtyje, o 100 m varžybose pelnė sidabrą.

Tačiau šeštadienį jis plaukė per 2 min. 15,63 sek. – daugiau nei dviem sekundėmis lėčiau nei prieš metus (2 min. 13,35), tad iš baseino išlipo akivaizdžiai nusivylęs.

Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Aleksas Savickas
Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Aleksas Savickas

„Prastas rezultatas, nesu patenkintas, – buvo nusiminęs A.Savickas, kuriam iki pusfinalio trūko bent 1,7 sek. – Kažko nedadarėme. Dabar reikia laiko, kad viskas susigulėtų, nuslūgtų emocijos – tada bus galima išsiaiškinti, kas nutiko.

Labai keistas jausmas. Įšoki, bet nejauti savo plaukimo. Kai nėra jausmo, plaukimas išsibalansuoja viduryje nuotolio ir gaunasi bardakas.”

Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Aleksas Savickas
Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Aleksas Savickas

Rungties išvakarėse jis sveikino A.Šidlauską, kuris irgi yra buvęs Europos jaunimo čempionu, o medalio vyrų varžybose sulaukė po septynerių metų.

„Labai faina dėl Andriaus, – sakė A.Savickas. – Visos sąlygos sukrito, tai buvo jo diena. Visa komanda dėl jo labai džiaugėsi, Andrius pats – euforijoje.”

Laukia istorinis vakaras

Šeštadienio vakaras taps istorinis Lietuvos plaukimui, nes pirmą kartą tokio rango finale varžysis iškart dvi mūsų šalies plaukikės.

Suprasti akimirksniu

  • Moterų 100 m krūtine finalas vyks šeštadienį 19.28 Lietuvos laiku.

100 m krūtine pusfinalyje Rūta Meilutytė buvo antra, o Kotryna Teterevkova ketvirta, tad galimybių užlipti ant pakylos turi ir 25 metų kaunietė, ir 20-metė vilnietė.

Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Rūta Meilutytė
Lietuvos plaukimo federacijos/Dariaus Kibirkščio nuotr./Rūta Meilutytė

„Manyčiau, kad joms seksis taip pat gerai, kaip man, – linkėjo A.Šidlauskas. – Labiausiai linkiu, kad pasisektų Kotrynai, nes Rūta jau turi ir taip daugybę apdovanojimų, yra viską laimėjusi, kas tik įmanoma.

Kotrynai medalis būtų labai didelė motyvacija ir tikėjimas, kad gali plaukti tarp geriausių ir būti prizininke. Aišku, Rūtai irgi linkiu sėkmės. Būtų labai smagu, jei abi lietuvės užliptų ant garbės pakylos. Jei tai pavyktų – būtų istorinis momentas Lietuvos plaukimui.”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius