Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

V.Andrulytė: „Marselio regata – pirmas žingsnis olimpinių žaidynių link“

Šiandien Marselyje (Prancūzija) prasideda 2024 m. Paryžiaus olimpinių žaidynių buriavimo bandomoji ragata, kurioje dalyvaus ir lietuvė olimpietė Viktorija Andrulytė.
Viktorija Andrulytė
Viktorija Andrulytė

Bandomoji regata vyksta toje pačioje akvatorijoje, kurioje buriuotojai varžysis per olimpines žaidynes. Regatos tikslas – sudaryti galimybę sportininkams „prisijaukinti” svarbiausių savo gyvenimo varžybų buriavimo sąlygas.

„Tai – lyg olimpinių žaidynių repeticija. Viskas vyksta taip, kaip vyks per žaidynes. Regatoje dalyvauja tik po vieną sportininką iš kiekvienos šalies, gyvename netoli būsimo olimpinio miestelio, kuris dar yra statomas. Laivus tikrina ir sveria lygiai taip pat griežtai, kaip olimpinėse žaidynėse. Plaukiame toje pačioje akvatorijoje. Viskas suplanuota taip, kad galėtume ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai pasiruošti svarbiausioms varžyboms sportininko gyvenime”, – sakė 2020 m. Tokijo olimpinėse žaidynėse dalyvavusi V.Andrulytė.

Aistės Ridikaitės nuotr./Viktorija Andrulytė
Aistės Ridikaitės nuotr./Viktorija Andrulytė

Marselio miesto uoste vykstančiose regatose buriuotoja dalyvauja jau ketvirtą kartą. Čia jai teko buriuoti Europos ir pasaulio taurės finaluose. 2019 m. čia vykusį pasaulio taurės finalą lietuvė laimėjo.

„Buriavimo sąlygos čia vienodai sudėtingos visiems – trumpa ir stati banga bei srovės. Vėjas taip pat sunkiai numatomas – tą pačią dieną gali pūsti Mistralis (stiprus šiaurys), jūros brizas (pietų vėjas) ar tiesiog pasisukti nuo kranto ir visai nurimti. Vienintelis būdas su šia akvatorija „susidraugauti” ir žinoti, ko tikėtis, yra kuo daugiau čia buriuoti. Kadangi esu čia buriavusi keletą kartų, jau turiu bazinį supratimą, kas, pavyzdžiui, bus atėjus debesims arba kaip diena klostysis, jei vėjo yra nuo pat ryto”, – savo žiniomis dalinosi V.Andrulytė.

Pirmąją varžybų dieną numatomas 10-15 mazgų (5-7m/s) pietų vėjas, stiprėjantis dienai įsibėgėjant. Organizatoriai yra suplanavę per savaitę įvykdyti 10 įskaitinių plaukimų ir 1 plaukimą – dėl medalių.

Regatoje ILCA6 jachtų klasėje dalyvauja sportininkės iš 40 pasaulio šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius