Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Varėnoje – antrosios respublikinės šeimų plaukimo estafečių varžybos „Dano Rapšio taurė 2018“

Vos daugiau nei prieš metus duris atvėręs Varėnos sporto centro baseinas jau spėjo tapti pamėgtu traukos centru, viliojančiu varėniškius ir rajono svečius. Čia ne tik nuolat vyksta plaukimo užsiėmimai įvairaus amžiaus vandens pramogų mėgėjams, siūloma naujų veiklų, kuriose dalyvauja vis daugiau mokinių, bet ir suorganizuotos jau ne vienerios plaukimo varžybos.
Varėnos baseinas
Varėnos baseinas / Varėnos savivaldybės nuotr.

Šiuo metu rengiamasi gegužės 5 d. baseine vyksiančioms antrosioms respublikinėms šeimų plaukimo estafečių varžyboms „Dano Rapšio taurė 2018“. Praėjusiais metais sėkmingai įvykusiame pirmajame plaukimo turnyre dalyvavo beveik trisdešimt šeimų.

Varėniškiai džiaugiasi, kad šio plaukimo turnyro „veidas“ – vienas pajėgiausių Lietuvos sportininkų, šiuo metu tarptautinėse plaukimo varžybose pergales skinanti Lietuvos plaukimo žvaigždė – plaukikas Danas Rapšys.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Danas Rapšys
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Danas Rapšys

Varėnos sporto centro sportinės veiklos projektų vadovas Rolandas Markinas pažymi, jog dalyvauti šiose varžybose kviečiamos ne tik Varėnos krašto šeimos – dalyvių laukiama iš visos Lietuvos.

„Šios plaukimo varžybos Varėnoje – puikus plaukimo populiarinimo, drauge ir gero laiko praleidimo turnyras lygiagrečiai su žinomu plaukimo pasaulio „veidu“ ir favoritu.

Norėdami pritraukti daugiau plaukimo entuziastų, šiais metais sugalvojome naujovę – varžybos vyks dviejose grupėse.

„A“ grupę sudarys daugiau patyrę, buvę plaukikai, turintys patirties dalyvaujant plaukimo varžybose ar panašiuose renginiuose. „B“ grupėje varžysis mėgėjai, norintys išbandyti jėgas plaukimo varžybose bei pasimėgauti šiuo renginiu.

Šeimų plaukimo varžybos organizuojamos siekiant populiarinti plaukimą, skatinti aktyviai sportinei veiklai įvairaus amžiaus ir socialinių grupių asmenis. Varžybose kviečiame dalyvauti įvairaus amžiaus asmenis, ketinančius išbandyti savo galimybes ir įsivertinti plaukimo įgūdžius“, – pasakojo R.Markinas.

Komandą sudarys keturi šeimos nariai, iš kurių bent vienas šeimos narys turi būti vaikas iki 16 metų, o kitų amžius neribojamas. Šeimos komandai gali atstovauti seneliai, jų vaikai, vaikaičiai, žentai ir marčios arba, pvz., du broliai su savo šeimomis, arba bet kuris kitas derinys, susijęs giminystės ryšiais (senelis su vaikaičiais, tėvas su dukromis ir t. t.). Plaukimo estafetėje pirmąjį plaukimą komandos nariai privalės plaukti nugara, o kitus tris plaukimo būdus galės pasirinkti savo nuožiūra.

„A“ grupėje nugalėjusiai komandai bus įteikta Dano Rapšio taurė, antros, trečios vietos varžybų laimėtojams – Varėnos sporto centro taurės.

„B“ grupėje varžybas laimėjusi šeima į namus išsiveš įspūdingą specialiai šioms varžyboms Varėnos krašto menininko Tautvydo Averkos sukurtą Dano Rapšio taurę. Antros ir trečios vietos varžybų laimėtojams bus įteiktos Varėnos sporto centro taurės. Specialiais prizais bus apdovanoti jauniausias ir vyriausias varžybų dalyvis, bus ir kitų prizų. Varžybose dalyvavusioms šeimoms bus įteikti specialiai renginiui pagaminti marškinėliai su simbolika „Dano Rapšio taurė–2018“.

Šeimos registruotis kviečiamos iki gegužės 2 d. šiame internetiniame puslapyje arba atvykus į Varėnos sporto centrą. Paraišką gali pateikti šeimų plaukimo estafetės komandos narys. Komandos gali registruotis pasirinkdamos, kurioje grupėje dalyvaus – A grupėje ar B grupėje, tačiau gali registruotis tik į vieną grupę.

Galimybė pabendrauti su D.Rapšiu

Kiekvienas dalyvis patirs neišdildomų įspūdžių bei turės galimybę pabendrauti su vienu sėkmingiausių Lietuvos plaukikų D.Rapšiu, suras bendraminčių ir draugų. Tądien Varėnos baseine vyks ne tik plaukimo turnyras – šventės dalyviams nuobodžiauti neleis renginio vedėjas, dalyvių lauks ir nuotaikinga kultūrinė programa: įspūdingi šokių studijos „Infinitum“ šokėjų pasirodymai.

„Danas Rapšys – vienas didžiausių jaunimo favoritų. Gegužės 5 d. jis ne tik dalyvaus varžybose, bet ir bendraus su jaunimu, papasakos apie kasdienines treniruotes ir savo pasiekimus. Visi galės apžiūrėti įvairaus lygio plaukimo varžybose iškovotus medalius ir kitus apdovanojimus.

Tikimės, kad D.Rapšio vardas vėl pritrauks nemažai dalyvių, o Varėnos krašto vaikai ir jaunimas norės lygiuotis į garsų plaukiką ir aktyviau lankysis baseine. Juk mūsų tikslas – Varėnoje suburti kuo gausesnę plaukimo bendruomenę. Vaikai labai nori plaukti su savo tėveliais, jie baseiną gausiai užplūdo nuo pat komplekso atidarymo pradžios. Tikimės, kad sudalyvavę varžybose, šeimų nariai pamėgs vandens pramogas ir lankysis baseine visi kartu“, – sakė R.Markinas.

Renginio globėjas, Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta kviečia aktyviai dalyvauti šeimų plaukimo varžybose ne tik varėniškius, bet ir visus norinčius: „Šis plaukimo turnyras – puiki proga šeimos nariams ne tik drauge smagiai praleisti laiką, tačiau ir išbandyti save bei pakviesti draugiškai jame pasirungti savo bičiulius ir kaimynus. Norisi, kad tokių renginių dėka vandens pramogos Varėnos krašte labiau išpopuliarėtų. Tai ir gera proga pabendrauti su mūsų bičiuliu, Europos plaukimo čempionu D.Rapšiu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius