Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viktorija Andrulytė pasaulio buriavimo čempionate pakilo 7 vietomis

Pirmoji diena ILCA6 pasaulio buriavimo čempionato, vykstančio Teksase, auksiniame laivyne Viktorijai Andrulytei buvo sėkminga. Po sunkių kvalifikacinių plaukimų, finaluose Viktorija bendroje įskaitoje pakilo iš 39 į 32 vietą, – rašoma pranešime spaudai.
Viktorija Andrulytė
Viktorija Andrulytė / Aistės Radikaitės nuotr.

Penktadienį, spalio 14 d. Galvestono įlankoje, anot vietinių buriuotojų, pūtė šiai ekvatorijai tipinis brizas. Vėjo stiprumas svyravo 3-7 m/s (5-13 mazgų). Vėjo kryptis keitėsi, bet ne taip žymiai, kaip vakar.

Pasaulio čempionato organizatoriai Teksaso Korintiečių buriavimo klubas įvykdė žadėtus 3 plaukimus.

Pirmasis startas auksiniam laivynui buvo duotas dar prieš papučiant stabiliam brizui. Sportininkėms, pasiekus pirmąjį ženklą, vėjas pasisuko daugiau nei 50 laipsnių, todėl plaukimą teko atšaukti. Startuojant antrą kartą, buvo paskelbas bendras falšstartas, taigi procedūra prasidėjo nuo pradžių.

Kitas startas Viktorijai buvo sunkus. Sportininkė nesugebėjo atsikovoti norimos pozicijos starto linijoje ir dėl to atsiliko nuo gerą gūsį iš dešinės pagavusių varžovių. Lietuvos buriuotoja finišavo 25-a. Davus kitą startą, laviruotėje (kitaip – plaukimas prieš vėją) Viktorija vis nerado savo ritmo. Trečiąjį ženklą apiplaukė 34, tačiau pavėjiniame kurse sugebėjo pasivyti bei aplenkti net 10 varžovių ir finišavo 24-a.

Paskutinis dienos startas buvo ypatingai sėkmingas. Visą distanciją olimpietė plaukė pirmajame penkioliktuke. Paskutiniame pavėjiniame kurse į finišą, strategiškai teisingai pasirinkusi poziciją aplenkė italę Chiara Floriani ir lenkę Agata Barwinska bei finišavo 11-a.

„Ši ekvatorija sudėtinga tuo, kad neužtenka gerai startuoti ir turėti greičio burėje. Vėjas pučia gūsiais ir sukiojasi tai iš kairės, tai iš dešinės. Šiuos gūsius reikia numatyti ir pagauti. Kuriai iš varžovių tai pavyksta padaryti, ta išsiveržia į priekį. Negana to, didžiulę įtaką daro trumpa ir stati banga. Kad sėkmingai ją išnaudoti, visą laiką reikia dirbti visu kūnu, kas labai išvargina fiziškai ilgoje, gerokai virš valandos trunkančioje, distancijoje. Tarp startų irgi neturime daug laiko atsipūsti ar pavalgyti. 10-15 min ir vėl buriuojame. Rytoj laukia dar 3 plaukimai, sekmadienį - 2. Fiziškai tai - didžiulis iššūkis, tačiau to mes čia ir susirinkome”, - su šypsena pasakojo Viktorija.

Aistės Radikaitės nuotr./Viktorija Andrulytė
Aistės Radikaitės nuotr./Viktorija Andrulytė

Spalio 15 d. bus vykdomi 3 antrosios finalų dienos plaukimai. Vėjas prognozuojamas stabilus 5-7 m/s (10-14 mazgų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius