-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje baigtas projektuoti naujas Lazdynų baseinas

Naujojo daugiafunkcinio centro su baseinu Lazdynuose projektas baigtas – leidimų statybai Vilniaus savivaldybė tikisi dar šią žiemą.
Lazdynų baseinas
Lazdynų baseinas / vilnius.lt nuotr.

Lazdynų sveikatinimo centro su moderniu baseinu projektas šią savaitę turėtų būti perduotas vertinti ekspertams. Savivaldybė tikisi, jog centras vietoje senojo baseino Erfurto gatvėje galėtų atsirasti 2017 metų pabaigoje.

Savivaldybė nurodo, kad naujajame sveikatingumo centre bus įrengtas Tarptautinės plaukimo federacijos reikalavimus atitinkantis 50 metrų 10 takų baseinas, kuriame galės treniruotis plaukikai. Jo tribūnose varžybas galės stebėti 1200 ir daugiau žiūrovų. Tai leis organizuoti tokio tarptautinio lygio varžybas, pavyzdžiui, tarptautinės plaukimo federacijos „FINA World cup series“, Europos jaunimo plaukimo čempionatus. Čia taip pat planuojama įrengti ir trumpąjį 25 metrų baseiną, kuris bus skirtas šuoliams į vandenį nuo 10 metrų aukščio bokšto.

Projekte numatoma, jog baseino gylį bus galima reguliuoti pakeliant dugną – tai suteiks galimybę centre treniruotis ne tik profesionaliems sportininkams, bet ir mėgėjams, vaikams, neįgaliesiems. Centre turėtų būti įrengta ir moderniausia Lietuvoje treniruočių salė šuoliams į vandenį, taip pat veiks sporto klubas, SPA, pirčių zona.

Projektą parengė lietuvių bendrovė „Cloud architektai“ bei olandai „Slangen+Koenis International”, inžinerinę jo dalį – bendrovė „Sweco Lietuva bei „Infes“.

Kaip planuota anksčiau, kompleksas su baseinais galėtų kainuoti apie 18,9 mln. eurų, iš jų 16,1 mln. eurų būtų ES fondų parama, 2,02 mln. eurų – valstybės investicija, dar 0,79 mln. eurų – savivaldybės lėšos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius