Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

14-metė Rusijos čiuožėja tęsia sensacingą pasirodymą prestižinėse „Grand Prix“ varžybose

Prancūzijoje baigėsi penktasis prestižinių „Grand Prix“ dailiojo čiuožimo varžybų etapas „Trophée Bompard“. Po du aukso medalius iškovojo Kanados ir Rusijos šalių čiuožėjai, o didžiausiu siurprizu tapo antrasis 14-metės rusės Elizavetos Tuktamishevos triumfas „Grand Prix“ varžybose šiemet.
Elizaveta Tuktamysheva
Elizaveta Tuktamysheva / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

14-metė E.Tuktamisheva praėjusį sezoną pasaulio jaunių čempionate iškovojo sidabrą ir tik šiemet debiutavo suaugusiųjų varžybose. Jos debiutas įvyko antrajame „Grand Prix“ etape Kanadoje ir ten Rusijos čiuožėja tapo moterų varžybų nugalėtoja.

Dailiojo čiuožimo sensacija šiemet vadinama E.Tuktamisheva patvirtino šiuos žodžius ir penktajame „Grand Prix“ etape, šį savaitgalį vykusiame Paryžiuje. Ji tapo lydere jau po trumposios programos ir šią poziciją išsaugojo iki varžybų pabaigos. E.Tuktamisheva dar kartą pagerino savo asmeninius geriausius rezultatus, o teisėjai merginai iš viso skyrė 182,89 balo.

„Savo pasirodymu nesu labai patenkinta, nes padariau keletą nedidelių klaidelių. Dar turiu kur tobulėti, todėl šiandien pasidžiaugsiu pergale, o nuo rytojaus vėl kibsiu į sunkų darbą“, – po pasirodymo sakė 14-metė.

E.Tuktamishevos laisvoji programa:

VIDEO: TEB - Elizaveta TUKTAMISHEVA - FS

Sidabro medalis „Trophée Bompard“ atiteko triskart Europos čempionei italei Carolinai Kostner (179,32 balo), o bronza - amerikietei Alissai Czisny (179,15 balo).

Vyrų varžybose triumfavo 2011-ųjų pasaulio čempionas iš Kanados Patrickas Chanas, kuris Paryžiuje taip pat nugalėjo 2007 ir 2008 m. P.Chanas laisvajame šokyje klydo, tačiau iš viso surinko 240,60 balo ir to pakako, kad jis aplenktų antroje vietoje likusį kiną Nan Songą (224,10 balo) ir trečią vietą iškovojusį čeką Michalą Breziną (218,60 balo).

P.Chano parodomasis šokis:

VIDEO: 2011 TEB EX-21 Patrick CHAN

Pasaulio ir olimpiniai čempionai Tessa Virtue ir Scottas Moiras iškovojo aukso medalius šokių ant ledo varžybose (176,93 balo). Sidabras atiteko prancūzams Nathalie Pechalat ir Fabianui Bourzatui (164,56 balo), bronza – italams Annai Cappellini ir Lucai Lanotte (153,76 balo).

Šokių ant ledo nugalėtojų šokis parodomojoje programoje:

VIDEO: ISU GP TEB -- Tessa VIRTUE / Scott MOIR -- EX I

Porų varžybose nepralenkiami buvo rusai Tatjana Volosozhar ir Maksimas Trankovas (194,13 balo), kurie už nugaros paliko savo tautiečius Verą Bazarovą ir Yurį Larionovą (184,91 balo) ir bronzą pelniusius kanadiečius Meagan Duhamel ir Ericą Radfordą (176,62 balo).

T.Volosozhar ir M.Trankovo laisvoji programa:

VIDEO: TEB - Tatiana VOLOSOZHAR / Maxim TRANKOV - FS

Šeštasis „Grand Prix“ etapas kitą savaitgalį vyks Maskvoje (Rusija). Primename, kad ten pasirodys ir Lietuvos šokių ant ledo pora Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius