-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15-metė rusė nelaimėjo trumposios programos: olimpinę čempionę Milane netikėtai lenkia Italijos ledo dievaitė

Lietuvos krepšininkai su Milano „Olimpia“ komanda kuriam laikui turi užleisti savo areną. Šią savaitę Milane karaliauja dailusis čiuožimas ir ant ledo pasirodo geriausi pasaulio čiuožėjai. Nors olimpinės žaidynės sukūrė didžiausią intrigą ir susidomėjimą, kova tarp ledo meistrų dar nebaigta – pasaulio čempionatas Italijoje užbaigs įspūdingą dailiojo čiuožimo sezoną.
Alina Zagitova prieš Caroliną Kostner
Alina Zagitova prieš Caroliną Kostner / „Scanpix“/AP nuotr.

Jau pačią pirmąją pasaulio čempionato dieną žiūrovai beveik užpildė „Mediolanum Forum“ areną. Nors tai darbo diena, ir darbo laikas, beveik 10 tūkstančių žmonių stebėjo moterų laisvosios programos varžybas.

Tokio didelio susidomėjimo retai kada sulaukia pirmieji čempionato pasirodymai. Bet Milane buvo priežastis, kodėl dailiojo čiuožimo gerbėjai nenorėjo praleisti planetos pirmenybių starto. Ant ledo pasirodė Italijos ledo dievaitė Carolina Kostner. Ir pasirodė taip, kad sukėlė neįtikėtiną euforiją – dailiojo čiuožimo senbuvė surengė geriausią pasirodymą per visą savo karjerą.

Italai emocinga tauta, todėl ir jų reakcijos drebino areną. Žiūrovai garsiai šaukė, plevėsavo savo šalies vėliavomis ir atsistoję plojo savo herojei.

C.Kostner rezultatas tapo siurprizu. Į Milaną kaip ryškiausia favoritė atvyko olimpinė ir Europos čempionė rusė Alina Zagitova. Po trumposios programos 15-metė iš Rusijos atsilieka ir žengia antroje vietoje. Tiesa, atsilikimas labai nedidelis ir siekia vos 0,76 taško.

Karolinai jau 31-eri. Ji daugiau nei dvigubai vyresnė už Rusijos supertalentą. Kai italė jau veržėsi į elitą, jaunoji Alina net nebuvo gimusi.

VIDEO: WC2018 Carolina KOSTNER SP 80.27 PB

Italijos ledo legenda žino, ką reiškia iškovoti pasaulio čempionės titulą. Bet tai buvo jau labai seniai. Ant aukščiausio pakylos laiptelio C.Kostner lipo 2012 metais. Jei tik italei pavyktų triumfuoti savo gimtinėje, ji taptų vyriausia visų laikų pasaulio čempione. Neabejotinai tą padaryti pavyks tik tokiu atveju, jei rusė neatlaikys įtampos ir suklys. Olimpinei čempionei tai dar tik pirmas sezonas suaugusiųjų varžybose, bet ji dar nežino pralaimėjimo skonio, nes laimėjo viską ir visur, kur tik pasirodė.

„Šiandien jaudinausi labiau nei per olimpines žaidynes. Nežinau kodėl. Tai mano pirmasis pasaulio čempionatas“, – sunkiai rinkdama žodžius spaudos konferencijoje kalbėjo rusė.

Didžiausia A.Zagitovos konkurentė ir treniruočių partnerė Jevgenija Medvedeva į Milaną neatvyko. Oficialiai skelbiama to priežastis – atsinaujinusi trauma.

Gal ir atrodė, kad Alina neturės jokios konkurencijos Milane, bet Carolina tikrai padarys viską, kad savo šalyje iškovotų pergalę.

C.Kostner pirmą kartą karjeroje peržengė 80 balų ribą. Teisėjai jos tobulą trumpąją programą įvertino 80,27 taško. A.Zagitovos įvertinimas – 79,51 taško. Tai buvo ne tik visiškai skirtingų kartų susidūrimas. Tai buvo ryškiausia takoskyra tarp neįtikėtinos technikos, kurią demonstruoja rusė ir tarp fantastiško čiuožimo, plastikos, elegancijos, kurią ant ledo spinduliavo italė.

„Ačiū visiems už tokį palaikymą, kokio dar nesu niekada sulaukusi. Niekada nemaniau, kad patirsiu kažką panašaus. Čiuožti prieš savo tautą ir pajusti tuos šiurpuliukus buvo tikrai įspūdinga“, – po pasirodymo emocijų neslėpė italė.

Intriguojanti kova dėl medalių vyks penktadienį. Tą pačią dieną prasidės porų šokių ant ledo varžybos. Jose startuos ir Lietuvos atstovai Allison Reed bei Saulius Ambrulevičius.

Lietuvei čempionatas baigėsi

Pasaulio čempionate debiutavo ir Lietuvos atstovė Elžbieta Kropa. 18-metė neišvengė griuvimo ir surinko 46,53 balo. Lietuvė užėmė 31-ą vietą tarp 37 sportininkių ir baigė savo pasirodymą.

Laisvąją programą galės atlikti tik 24 čiuožėjos. Lietuvę nuo 24-os vietos skyrė 4,10 balo. Ta vienintelė klaida, atliekant flipo šuolį ir buvo lemtinga.

Tiesa, lietuvė aplenkė kitas dvi Baltijos šalių atstoves. Estė Gerli Liinimae (45,14) buvo 33-ia, o latvė Angelina Kuchvalska (35,78) užėmė paskutinę – 37-ą – vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius