Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

17-metė talentė pakomentavo ją apsupusius gandus

Žinios, kad dvi Norvegijos slidinėjimo kylančios žvaigždės – 17-metė Helene Marie Fossesholm ir 19-metė Kristine Stavas Skistad vartoja augimo hormonus pasklido po sporto pasaulį. Dabar jaunoji slidininkė nusprendė viską paaiškinti.
Helene Marie Fossesholm (kairėje) ir Kristine Stavas Skistad reikėjo augimo hormonų ankstyvoje paauglystėje.
Helene Marie Fossesholm (kairėje) ir Kristine Stavas Skistad reikėjo augimo hormonų ankstyvoje paauglystėje. / Instagram nuotr.

Norvegijos slidinėjimo sporto federacija, pasitarusi su jaunųjų atlečių tėvais, nusprendė paskelbti viešai, kad 17-metė H.M.Fossesholm ir 19-metė K.S.Skistad buvo gydomos augimo hormonais jauname amžiuje.

„Žinome, kad gandai sklandė ilgai ir dėl to jos nesijautė gerai. Žiniasklaida mus palaikė, bet niekada negali žinoti ką parašys ateityje. Jei kažkas paskelbs neteisingai, tai gali labai pažeisti“, – TV2 sakė H.M.Fossesholm tėvas Oivindas Fossesholmas.

Jo dukrą Norvegijos žiniasklaida jau pakrikštijo naująja Marit Bjorgen – visų laikų tituluočiausia žiemos olimpiete, per penkias žaidynes laimėjusia 15 medalių.

Anot tėvo, jo dukra buvo prižiūrima gydytojų nuo 8 metų. Kai jai buvo trylika metų, jos ūgis siekė tik 137,5 cm. Prasidėjo gydymas, trukęs iki 2017 metų rugsėjo. Dabar slidininkė yra 151 cm ūgio.

Tokie vaistai yra Tarptautinės antidopingo agentūros (WADA) draudžiamųjų medžiagų sąraše. Tačiau kai kuriuos vaistus atletai gali naudoti, pateikę medikų patvirtinimus, kad jų reikia.

„Aš girdėjau gandus, bet jų neskaičiau. Stengiausi susitelkti sportui. Tačiau, žinoma, mane jaudina, jei gandai sklinda tolyn. Yra žmonių, kuriems nepatinka tie, kuriems sekasi“, – sakė H.M.Fossesholm.

Ji teigė, nesulaukusi asmeniškai kaltinimu sukčiavimu, bet jos tėvas jautėsi nejaukiai. „Liūdna, bet kartais žmonės kalba garsiai apie tai, ko nesupranta. Jie nežino, kodėl Heleme reikėjo gydymo, – sakė sportininkės tėvas. – Jai to tikrai reikėjo anksčiau, taip nusprendėme mes – visi tėvai mūsų vietoje būtų padarę tą patį.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius